Scandal uriaş la fabrica-simbol a Clujului: Ex-directorul Clujana lua banii şi-i ducea acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ex-directorul Clujana lua banii şi-i ducea acasă
Ex-directorul Clujana lua banii şi-i ducea acasă

Fostul director al fabricii de încălţăminte Clujana SA, Radu Ţărmure, a prejudiciat compania cu peste 100.000 de lei, bani pe care i-a ridicat din casieria magazinelor, în nume personal, fără să-i mai depună apoi în contul firmei. Potrivit unui raport al Curţii de Conturi, alături de Tărmure, alţi doi directori au ridicat bani din casieria unităţii, fără să-i mai returneze vreodată.

Un raport al Curţii de Conturi a arătat că fostul director al SC Clujana SA, Radu Ţărmure, a prejudiciat compania cu peste 100.000 de lei, bani pe care acesta i-a încasat fără justificare.

Societatea Comercială Clujana S.A. a fost supusă unui contrul al Curţii de Conturi în perioada 3 mai - 31 mai 2012, care a relevat faptul că societatea a acordat directorilor generali şi membrilor consiliului de administraţie, salarii, respectiv indemnizaţii, în cuantum mai mare decât cele prevăzute de lege.

De asemenea, s-a constatat faptul că Radu Tărmure, în perioada 1 aprilie 2010- 3 aprilie 2012, cât a ocupat funcţia de director general al societăţii a ridicat din caseria unităţii (din magazinele Clujana) suma totală de 111.707,32 lei, din care, la momentul controlului, acesta restituise doar 95.000. Această sumă a fost restituită cu întârziere, documentele au fost prezentate cu întârziere, motiv pentru care, Curtea de Conturi a procedat la calcularea unor penalităţi de întârziere în cuantum de 121.443 lei.

Foştii directori nu vor să returneze banii

S.C. Clujana S.A. i-a convocat la conciliere pe foştii directori Dan Ungureanu, Radu Ţărmure şi Gheorghe Peter, dar nu au fost de acord cu recuperarea debitului pe cale amiabilă (Radu Ţărmure  nu s-a prezentat, Dan Ungureanu nu a fost de acord, iar Gheorghe Peter a solicitat o nouă conciliere în data de 11 septembrie). Consilierii judeţeni i-au acordat marţi în şedinţă acordarea unui mandat special către Steluţa Racolţa ca reprezentant al Consiliului Judeţean Cluj în Adunarea Generală a Acţionarilor la S.C. Clujana S.A. să voteze aprobarea acţionării în justiţie a membrilor Consiliului de Administraţie şi a directorilor societăţii pentru paguba pricinuită acesteia.

Steluţa Racolţa: consilierii judeţeni de la USL să cumpere o pereche de pantofi de la această firmă

Steluţa Racolţa, consilier judeţean PDL şi reprezentantul Consiliului Judeţean Cluj în AGA fabricii, a precizat că în perioada  septembrie  2008 - aprilie 2010, a recomandat schimbarea celor trei directori generali.

„Implicarea mea în calitate de reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) s-a facut în baza mandatelor aprobate în sedințele publice, pe problematicile specifice fiecărei ședințe AGA.  Recunosc faptul că m-am implicat chiar mai mult  decât obligațiile din mandatele specifice de reprezentant AGA, astfel ca în perioada  septembrie  2008 - aprilie 2010, am recomandat schimbarea, în timp, a trei directori generali", a precizat aceasta.

Potrivit lui Racolţa, cifra de afaceri a companiei este reprezentată, exclusiv, din vânzări de  încălțăminte produse prin munca celor 400 de salariați, „care au reușit să reînvie brandul Clujana din anul 2008 până în prezent".

„Cei care au încasat sume necuvenite, pentru îndemnizații sau salarii, din necunoașterea legislației salarizării de către unii funcționari, sau din alte cauze,  trebuie să restituie acele sume de bani. Ceea ce s-a și întâmplat, în proporție de 80%. Din respect pentru cei 400 de salariați care fac eforturi susținute să păstreze  clienții re/câștigați, cu greu, ai produselor de încălțăminte Clujana, îi invit pe toți cei care, apelează la demagogie, din dorința de afirmare în prag de alegeri parlamentare, viciind brandul Clujana, să  cumpere măcar o singură pereche de pantofi cu această marcă", a mai adăugat aceasta.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite