Scandal cu chiuituri în cârciuma satului. Primarul, acuzat că a sărit la bătaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din Chiuieşti, Gavril Mihuţ, este acuzat că a bătut un consătean în bufetul satului Măgoaja, aparţinător comunei. Un localnic din Măgoaja, Augustin Georgiu, a trimis ieri dimineaţă o scrisoare deschisă către Prefectura Cluj, Parchetului Dej şi Consiliului Local Chiuieşti, în care a reclamat că luni ar fi încasat o bătaie de la primarul localităţii.

Scandalul de la bufetul din centrul satului Măgoaja, aparţinător de comuna Chiuieşti, din seara de 29 august, l-a iscat chiar Augustin Georgiu, care l-a acuzat pe primar, de faţă, că nu a făcut nimic pentru sat. Primarul susţine că a chemat şeful de post, pentru a calma spiritele, dar până să ajungă oamenii legii, deoarece nu a fost lăsat să iasă din bufet, s-a văzut nevoit să-l împingă pe scandalagiu.



„Nu sunt bătăuş, credinţa (baptistă - n.r.) nu-mi permite acest lucru. Este prima dată când am altercaţii cu Augustin Georgiu. Era beat, mi-a vorbit foarte urât, efectiv nu am putut scăpa de el", a spus primarul din Chiuieşti, Gavril Mihuţ.

image

Există martori

Pe de altă parte, Augustin Georgiu susţine că primarul l-a lovit şi l-a îmbrâncit şi că există săteni care au fost martori la incident. „Şi eu eram ameţit, băusem, recunosc asta. I-am spus verde în faţă nemulţumirea mea, legat de faptul că nu a făcut până acum nimic pentru satul Măgoaja, doar pentru Chiuieşti. Dar nu trebuia să mă lovească", a declarat Augustin Georgiu. Potrivit acestuia, martorii se tem să vorbească, pentru că nu vor să aibă de a face cu primarul. „Sunt oameni care au fost de faţă. Evident că se tem, au mai fost cazuri când primarul a sărit la bătaie. Anul trecut, de exemplu, a lovit un alt sătean, care luicrează la o televiziune prin cablu", a completat Georgiu.

Astăzi, Augustin Georgiu va fi consultat şi de un medic legist de la Baia Mare, pentru că săteanul spune că nu are de gând să lase lucrurile aşa. „Vreau să am o hârtie, să pot demonstra ce am păţit", a subliniat Georgiu.

La incident au asistat mai mulţi săteni, care spun că cei doi doar s-au împins. Ioan Bota, cel cu care a stat la masă Augustin Georgiu, a declarat că nu va vorbi despre cele întâmplate decât în faţa instanţei. „Nu vreau să-mi creez probleme. Nu are sens. În faţa instanţei am să spun adevărul, tot ce am văzut, tot ce s-a întâmplat", a spus Ioan Bota.

Primarul îl dă în judecată pentru calomnie

În replică, primarul recunoaşte că a fost nevoit, la un moment dat, să-l îmbrâncească pe cel care l-a reclamat, dar susţine că nu s-a ajuns la bătaie. „Când am vrut să ies din bufet, Georgiu nu m-a lăsat. A trebuit să-l împing înapoi pe scaun. Abia pe urmă a venit Poliţia", a arătat Gavril Mihuţ. Despre incidentul asemănător care s-a petrecut anul trecut, când a fost acuzat de agresiune de un alt localnic, primarul nu a dat prea multe lămuriri. „Omul era la marginea unui şanţ, apoi a ajuns în şanţ. Nu l-am bătut eu", au fost singurele explicaţii ale lui Mihuţ.

Primarul de Chiuieşti crede că nemulţumirile lui Augustin Georgiu pornesc de la faptul că nu l-a susţinut pe acesta într-un proiect lansat de Asociaţia Eternul Maramureş, prin care mai mulţi maramureşeni doresc să refacă „Drumul lui Pintea". Este vorba despre o tabără de sculptură, în care 10 artişti din ţară ar urma să realizeze lucrări care vor fi amplasate în locurile pe unde a trecut Pintea. „Eu i-am spus că nu avem fonduri pentru aşa ceva, dar că, dacă proiectul este viabil, von încerca să-l sprijinim", a explicat Mihuţ. Acesta este decis să-l dea în judecată, pentru calomnie, pe Augustin Georgiu.

Fără anchetă

Poliţia nu a declanşat niciun fel de investigaţie. „Poliţia a fost sesizată, aseară, cu privire la o persoană care are un comportament recalcitrant, în bufetul satului Măgoaja. În momentul în care au ajuns poliţiştii la faţa locului, altercaţia se încheiase", a declarat ieri Alma Brehariu-Bruja, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite