Scandal: Designeri evacuaţi din hotelul „oficial” al Cluj Fashion Week (Update)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Bakker (dreapta) s-a plâns de organizarea proastă a festivalului
Kim Bakker (dreapta) s-a plâns de organizarea proastă a festivalului

Reprezentanţii hotelului Hanul Fullton au decis, azi, evacuarea invitaţilor Cluj Fashion Week. Kim Bakker, unul din cei mai bine cotaţi designeri din Olanda, va protesta în cadrul prezentărilor de modă din această seară pentru modul în care a fost umilită la Cluj.

Update 15.50 Walter Ghidibaca, purtătorul de cuvânt al Cluj Fashion Week, a decis să se retragă din staff-ul de organizare al evenimentului. "Am decis să mă retrag. Mi-a fost solicitat ajutorul acum o săptămână. Mi-am oferit serviciile gratuit fiind de părere că oraşul merită un asemenea eveniment. Din păcate festivalul mi-a fost prezentat într-un fel, iar lucrurile s-au derulat într-un alt fel. Au fost multe sincope în organizare, care nu ţineau de mine. Acesta este motivul pentru care am decis să mă retrag", a declarat Walter Ghidibaca.

Fashion Week de coşmar. Aşa descriu unii participanţi evenimentul ce s-a dorit a fi cel mai important festival de modă din Transilvania. Reprezentanţii hotelului Hanul Fullton, unde erau cazaţi designerii invitaţi, au decis, azi, evacuarea acestora. Aceştia susţint că directorul festivalului, Mihai Chiver, nu a plătit decât parţial cuantumul facturilor pentru cazare.

Doar cei care au hotărât să scoată din buzunare bani pentru costul cazării au rămas în hotelul, unde azi ar fi trebuit să aibă loc o prezentare de modă, şi aceasta anulată.

„Trebuia zilnic să se facă plăţi. Neseriozitatea organizatorilor ne-a determinat să luăm această decizie. Cei care au decis să-şi plătească ei cazarea au rămas, alţii au plecat, însă”, a declarat Ana-Maria Csipkes, directorul  hotelului Hanul Fulton.

Este şi cazul olandezei Kim Bakker, una dintre vedetele festivalului, care a refuzat, în semn de protest, să-şi plătească din propriul buzunar costul cazării.

Declaraţii contradictorii

„În acest moment Kim este pe străzi şi nu are unde să locuiască. Este un adevărat dezastru ce se întâmplă. Am încercat să-l sunăm pe domnul Chiver, dar nu răspunde. Kim doreşte să protesteze în această seară”, a declarat Annemiek de Vries, unul din membri echipei designerului olandez. Kim Bakker a fost supărată aseară din cauza lipsei de profesionalism a organizatorilor.

În replică directorul festivalului Mihai Chiver a negat toate acuzaţiile aduse şi le pune pe seama unei atitudini ostile pe care o are atât presa, cât şi reprezentanţii Hotelului Han Fullton, cât şi participanţii.

„La ora actuală Kim stă la Hotel Seven. Ea trebuia să facă un turneu în Ardeal, pe care acum l-a refuzat, drept care mi s-a părut normal să-i găsesc un alt hotel. Nu este vorba de nicio evacuare. Atât era planificat să se stea la Han Fullton. Pot demonstra că am plăţile la zi”, a declarat Mihai Chiver.

Alin Gălăţescu, fostul director artistic al festivalului, l-a acuzat, în luna septembrie, pe clujeanul Mihai Chiver la şase luni de la organizarea primei ediţii, că acesta ar fi înşelat partenerii, invitaţii speciali şi manechinele care au defilat pe catwalk cu „mii de euro”. Potrivit lui Gălăţescu, invitata specială a săptămânei modei de la Cluj, criticul de modă Diane Pernet, mai are de încasat aproximativ 7.000 de euro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite