Cluj: Scandal împotriva „mafioţilor” care le fac parking la geam. Şeful de şantier a trecut la ameninţări (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou parking va fi construit între două blocuri din cartierul clujean Mărăşti, la mică distanţă de balcoanele clujenilor. Lucrările au început astăzi, muncitorii năvălind în viteză cu utilaje pe spaţiul verde dintre blocuri. Spiritele s-au încins, zeci de locatari ieşind în stradă, fiind nevoie chiar de intervenţia poliţiştilor. Şeful de şantier şi-a pierdut controlul când a fost fotografiat, ameninţându-i pe report

Citeşte şi
Cluj: Ieri - amendat că a tăiat o creangă. Azi - Primăria defrişează tot (GALERIE FOTO)


Noua construcţie va fi ridicată între blocurile V8 şi V12, de pe strada Aurel Vlaicu, clujenii fiind nemulţumiţi că parkingul îi va lăsa fără spaţiu verde şi lumină, dar şi pentru că zona va fi mult mai poluată. „Ridicarea parkingului în faţa geamurilor celor două blocuri va bloca lumina să pătrundă în locuinţele celor ce locuiesc la parter, dar şi în cazul celor de la primul etaj”, a spus Nina Vultur, una dintre locatarele blocului V12.

Muncitorii firmei Napoca SA, constructorul parkingului, au sosit astăzi la faţa locului pentru a începe lucrările. Ei au pătruns pe spaţiul verde cu un tractor, care a rupt doi pomi, un excavator şi o macara mobilă, lucru care a aprins spiritele.

Cei care au aprobat acest proiect sunt nişte mafioţi, nesimţiţi şi iresponsabili”, strigau astăzi locatarii celor două blocuri, care au ieşit în stradă pentru a protesta.

image



„Nu ne-au informat cu privire la proiect. Au pus pe internet, dar noi, la vârsta noastră, de unde să ştim să folosim internetul? Am făcut sesizări la Primărie, dar nici nu stau de vorbă cu noi”, ne-a spus Nadia Precup, una dintre locatarele blocului V12. Femeia deţine o listă cu peste o sută de semnături ale locatarilor, care declară că nu sunt de acord cu construcţia.

Au chemat oamenii de ordine

Poliţia a intervenit şi a încercat să-i calmeze pe cei aproximativ 50 de clujeni care s-au strâns pentru a protesta, aceştia fiind îndemnaţi să se întoarcă înapoi în locuinţe. „Nu plecăm nicăieri. O să mergem să ne facem o cafea, să ne mai încălzim, dar aici vom sta toată ziua. Nu va distruge nimeni ce avem aici, ne vom opune”, a subliniat Nina Vultur.

Clujenii sunt dispuşi să pună mână de la mână, pentru a da Primăria în judecată.

image



Primarul Sorin Apostu se va consulta cu cetăţenii astăzi, de la ora 18.00, fiind dispus să negocieze. „Suntem dispuşi să renunţăm la o traversă din proiect şi la patru locuri de parcare, pentru ca parkingul să nu afecteze locuinţele”, a precizat acesta.

Parkingul va fi amplasat între două blocuri




Parkingul dispune de 120 de locuri de parcare, pe trei nivele: demisol, parter şi terasă.

Nu cred că e târziu ca proiectantul să modifice proiectul, să mai ajusteze puţin colţurile parkingului  - Bella Kokoly, inginer în cadrul Napoca SA

Ameninţaţi de constructor

image
image
image

Reporterii „Adevărul de Seară” au fost ameninţaţi de Radu Măgdaş, şeful de şantier al parkingului ce va fi construit de societatea Napoca SA.

Acesta a reacţionat în momentul în care a fost fotografiat şi a cerut ca pozele în care apare şi el să fie şterse, însă fotoreporterul a refuzat şi i-a amintit acestuia că a fost surprins pe domeniul public.

Mădaş a ţinut să se impună. „Da? Şi dacă aici, pe domeniul public, îţi iau aparatul de la gât, ce zici?”, a fost replica şefului de şantier către fotoreporterul „Adevărul de Seară”.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite