Şase membri ai PNL Cluj-Napoca s-au autodenunţat că şi-au "instigat" familiile la vot la referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Oros (foto: oradecluj.ro)
Adrian Oros (foto: oradecluj.ro)

Şase membri ai PNL Cluj-Napoca s-au autodenunţat la Parchet că şi-au "instigat" familiile să voteze la referendum, doi dintre ei spunând că le-au promis soţiilor că, dacă ele votează, ei vor tunde gazonul săptămânal, respectiv vor ajuta la treburile din gospodărie.

Preşedintele PNL Cluj-Napoca, Adrian Oros, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că şi-a "instigat" soţia să meargă la vot, promiţându-i că va tunde săptămânal gazonul, potrivit Mediafax.

"Mai mulţi membri ai Biroului Politic al PNL Cluj-Napoca am constatat că am comis un act grav de nesupunere civică, neluând în considerare indicaţiile preţioase ale preşedintelui suspendat Traian Băsescu, şi în zilele premergătoare ale votului am acţionat pentru a instiga clujenii să voteze, iar în ziua referendumului am votat şi ne-am şi convins familiile să meargă la vot. Vineri m-am autodenunţat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pentru săvârşirea în 29 iulie a infracţiunii prevăzute de art. 54 din Legea nr. 3/ 2000, în sensul în care am instigat-o pe soţia mea, Maria Oros, să participe la referendumul pentru demiterea preşedintelui, promiţându-i că voi tunde săptămânal gazonul. Menţionez că nu am discutat cu ea în niciun fel opţiunea de vot şi nici nu i-am impus cu cine să voteze. Mă pun la dispoziţia organelor de anchetă", a spus Oros.

El a adăugat că, în perioada următoare, alţi membri ai PNL Cluj-Napoca se vor autodenunţa, după ce revin din concediu.

"Am considerat de datoria noastră să facem acest autodenunţ după ce am constatat acţiunile din ultimele zile ale unor instituţii ale statului împotriva unor primari şi lideri politici. Acesta este rolul nostru, să îndemnăm oamenii să voteze, aşa am înţeles noi Constituţia şi Legea referendumului", a precizat Adrian Oros.

La rândul său, vicepreşedintele PNL Cluj-Napoca Zoltan Coraian a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că şi-a instigat soţia să meargă la vot promiţându-i că o va ajuta în "treburile casnice în săptămâna ce va urma referendumului".

"Văzând cele întâmplate la Constanţa, privind instigarea la vot săvârşită de primarul Radu Mazăre, mi-am dat seama că am făcut acelaşi lucru în cazul familiei mele şi m-am autodenunţat după ce mi-am dat seama că am încălcat grav legea. Vreau să vin în sprijinul instituţiilor statului şi este o datorie civică să mă autodenunţ", a spus Coraian.

În total, până în prezent, şase membri ai filialei municipale Cluj-Napoca a PNL s-au autodenunţat, printre aceştia numărându-se şi consilierul local Ioana Borza.

Procurorii constănţeni fac cercetări în cazul primarului Constanţei, Radu Mazăre, după ce filiala PDL a depus o plângere în care îl reclamă că ar fi încălcat legea referendumului, în 29 iulie obligând să voteze 25 de tinere cu care a mers la o secţie de votare din Mamaia.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite