Şapte clujeni pe zi au fost diagnosticaţi cu diabet în primele şase luni ale anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măsurarea glicemiei, esenţială pentru diabetici
Măsurarea glicemiei, esenţială pentru diabetici

Numărul total de clujeni care suferă de diabet zaharat a ajuns la 31.304, conform unei statistici a Direcţiei de Sănătate Publică Cluj. În primul semestru al acestui an, s-au înregistrat 1.298  de cazuri noi, ceea ce înseamnă că în fiecare zi au fost luate în evidenţă 7 persoane.

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Cluj a prezentat, astăzi, situaţia pacienţilor din judeţ, cu ocazia campaniei „Diabetul - cheia este profilaxia". În semestrul I al anului 2012 s-au înregistrat 1.298 de cazuri noi, numărul total de bolnavi în evidenţă cu diabet zaharat fiind de 31.304. În anul 2011, în judeţ au fost luate în evidenţă 2.530 de cazuri noi cu această boală, în evidenţă cu diabet zaharat fiind 31.147 bolnavi. Aceasta în condiţiile în care, în 2010 s-au înregistrat 5.297 de cazuri noi şi un număr de 29.788 de bolnavi de diabet zaharat rămaşi în evidenţă.

Scopul campaniei
Campania,  care a fost demarată în 2009 şi care va dura până în anul 2013, are ca scop informarea populaţiei cu privire la factorii de risc în relaţie cu diabetul (fumat, consum excesiv de alcool, sedentarism, nutriţie dezechilibrată, obezitate, stres); simptomele de debut ale bolii. Obiectivul campaniei este de a promova stilul de viaţă sanogen, în profilaxia şi controlul diabetului. Activităţile derulate constau în multiplicarea şi distribuirea de postere în cabinetele medicilor de familie din Cluj-Napoca şi participarea în data de 15.11.2012 la  punctul organizat de Organizaţia Studenţilor Farmacişti în Casa de Cultură a Studenţilor, pentru informarea populaţiei generale asupra afecţiunii şi determinări ale glicemiei. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite