Şantierele Clujului „se mişcă” - revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele locale scriu astăzi de cum au votat clujenii la alegerile prezidenţiale de ieri, dar şi despre şantierele Clujului, care încep să se „dezmorţească” după o lungă perioadă de stagnare.

Şantierele Clujului „se mişcă”.  Construcţiile industriale au fost cele mai multe la nivelul judeţului în octombrie, depăşind chiar segmentele rezidenţial şi hotelier, potrivit unui studiu al companiei de consultanţă IBC Focus.
 Pe segmentul industrial, în iulie se găseau în lucru 10 proiecte, însă în august numărul acestora a scăzut la două, iar în septembrie, la unu, conform datelor transmise de IBC Focus, pentru ZIUA de CLUJ. Semne de revenire, însă,  luna trecută, proiectele în lucru au ajuns la nivelul din iulie.
 
Pe segmentul clădirilor rezidenţiale private, în iulie, august şi septembrie se aflau în lucru 13, 11, respectiv 12 proiecte, iar în octombrie, doar opt. în ceea ce priveşte segmentul birouri/comercial, în iulie au fost înregistrate trei şantiere, în august două, în septembrie, unul şi în octombrie, cinci. în schimb, statisticile au arătat creşteri constante în domeniul hotelier: două şantiere în iulie, trei în august, patru în septembrie şi şapte luna trecută, potrivit IBC. Mai multe în Ziua de Cluj.

Patronul Tower a ameninţat cu părăsirea proiectului. Mihai Chezan s-a întîlnit cu o parte dintre cei care au cumpărat apartamente în blocurile Tower. Clienţii care au dat bani pentru cumpărarea unei locuinţe în blocurile Tower, construite în cartierul Mănăştur, lîngă Billa, au fost chemaţi la sfîrşitul săptămînii trecute la o întîlnire cu reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar. Pe de o parte, cei care au plătit zeci de mii de euro pe antecontracte şi-au exprimat nemulţumirile legate de mersul proiectului. În replică, Mihai Chezan, unul dintre acţionarii firmei Tower, le-a spus oamenilor că „totul e OK”, dar că proiectul va întîmpina probleme, dacă vor exista persoane care nu vor să-şi plătească ratele, titrează Foaia Transilvană.

Liderii locali au votat ca să fie mai bine
. Politicienii clujeni s-au prezentat de dimineata la urne, alaturi de familii si de colegii de partid. Clujul a votat. Printre primii locuitori ai orasului care s-au prezentat ieri la urne s-au aflat politicienii, care au votat pentru "mai bine".

Subprefectul Mircea Jorj, recent reinstalat in functie, a votat ieri dimineata, la ora 8.30, la sectia amenajata in incinta Gradinitei "Poienita" de pe strada Alverna. "Am votat pentru liniste, pentru echilibru, pentru stabilitate, pentru o Romanie mai unita, mai coagulata in jurul ideilor de modernizare a societatii romanesti in ansamblu. Este o zi foarte importanta, este un cistig al democratiei pe care l-am obtinut dupa 1990 incoace. Am votat pentru o Romanie mai buna, mai eficienta si mai echilibrata", a declarat Mircea Jorj. Detalii în Monitorul de Cluj.

Scrutinul electoral din judeţul Cluj nu a fost lipsit de nereguli. Judeţul Cluj a fost considerat unul cu miză mare la alegerile prezidenţiale. Acest lucru a determinat o mobilizare totală a susţinătorilor clujeni ai competitorior la funcţia supremă în stat. Fiecare tabără a urmărit în special ca adversarul să nu apeleze la metode ilegale prin care să poată influenţa rezultatul alegerilor. În acest context, la Biroul Electoral Judeţean şi la Inspectoratul Poliţiei Judeţene Cluj au curs  contestaţiile cu privire la modul de desfăşurare a votului. În ciuda numărului mare de reclamaţii, în niciuna din secţiile de votare din judeţ nu a fost suspendată activitatea, arată Ziarul Făclia.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite