Dumitru Samson coordona interlopi din două sedii PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Samson este fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu
Dumitru Samson este fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu

Preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a fost chemat miercuri la audieri la sediul DNA Cluj, în calitate de martor în dosarul referendumului.

„Un sediu de partid este un loc public şi oricine este primit, indiferent câţi bani are în cont şi ce meserie are. Domnul Samson a fost şi într-un sediu cât şi în celălalt (PNL Cluj şi PNL Cluj-Napoca, n.r.) pentru că răspundea atât de campania pe judeţ, cât şi de campania pe municipiu", a precizat Marius Nicoară.

Practic, prin această declaraţie, Nicoară îl contrazice pe Horea Uioreanu, vicepreşedinte al PNL Cluj, care, în urmă cu două săptămâni, declara la ieşirea de la audierile de la DNA că în sediul PNL Cluj-Napoca nu au avut loc întâlniri cu grupuri de interlopi.

„În sediul PNL Cluj-Napoca nu avea cum să aibă loc astfel de întâlniri cu grupuri de interlopi pentru că acolo era biroul meu şi fără consimţământul meu nu putea intra nimeni acolo. Probabil era vorba de un alt sediu, de la judeţ. E o confuzie de sedii", a afirmat Uioreanu. La rândul ei, directoarea de campanie a PNL Cluj, Steluţa Cătăniciu, a afirmat, tot ieri, la ieşirea de la audierile de la DNA, că Dumitru Samson a fost în sediul de campanie. „Domnul Samson a fost în sediul de campanie pe 29 iulie, nu este un secret acest lucru, dar nu cred că este o problemă penală faptul că un membru de partid este în sediul PNL", a precizat Cătăniciu.

Teodor Atanasiu, urmărit penal

În acest dosar, procurorii DNA Cluj au început urmărirea penală faţă de Teodor Atanasiu, preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Alba şi faţă de Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu.

Atanasiu şi Samson sunt acuzaţi că, la 29 iulie, „au apelat la sprijinul lui Bogdan Cristian Măgurean, cunoscut interlop din Cluj-Napoca, pentru ca, în schimbul unor sume de bani, să acţioneze în ziua referendumului: pe de o parte, să mobilizeze alegătorii să se deplaseze la vot, iar pe de altă parte, să pregătească grupuri de interlopi care să intervină, la nevoie, în locaţiile unde se solicită sprijin", se arată în comunicatul DNA. 

Samson mai are un dosar

Dumitru Samson nu se află la primul contact cu procurorii anticorupţie. În 2008, acesta a fost trimis în judecată alături de alte 12 persoane, printre care şi foşti şefi ai Autorităţii Naţionale de Turism, în legătură cu atribuirea ilegală a unui contract de achiziţii publice privind promovarea ofertei turistice româneşti în străinătate, prejudiciul fiind de 1,3 milioane de euro. Samson, director economic şi asociat la firma Smart Advertising Grup SRL, a fost acuzat de complicitate la fals intelectual şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave. În fapt, firma lui Samson a primit un contract pentru realizarea unor clipuri de promovare a României. Banii au fost încasaţi, dar clipurile nu au putut fi niciodată difuzate.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite