Salsa pe străzile Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul festival internaţional de salsa din oraş, NapoCaliente, a debutat la Cluj-Napoca. Dacă aseară dansatorii de salsa au ieşit în stradă, azi dimineaţă, aproximativ 150 de clujeni şi-au început dimineaţa pe ritmuri de salsa, la cursurile susţinute de specialişti din Spania şi Franţa.

Clujenii au simţit, la propriu, atmosfera încinsă a Cubei, când aseară, la ora 19.00, câţiva dansatori profesionişti au făcut o demonstraţie de salsa în plin centrul Clujului. Muzica latino a atras atenţia trecătorilor pe bulevardul Eroilor, dar şi în Piaţa Muzeului, unii dintre aceştia alăturându-se grupurilor de dansatori, care au marcat astfel începutul primei ediţii a Festivalului Internaţional de Salsa „NapoCaliente“.

„Am vrut să aducem şi la Cluj atmosfera petrecerilor stradale care aveau loc în anii `60 în Cuba. Clujenii au fost foarte receptivi, iar unii au acceptat să încerce câţiva paşi elementari de salsa”, a explicat Adrian Tart, unul din organizatorii evenimentului.

Clujenii au învăţat salsa seduction

La eveniment şi-au anunţat participarea peste 500 de dansatori amatori şi profesinioşti din Cluj-Napoca, Oradea, Bucureşti, Braşov, Târgu-Mureş şi Târgovişte. Evenimentul beneficiază şi de prezenţa unor instructori de salsa renumiţi precum spaniolul Manuel Mascarell sau francezul Leon Rose.

Festivalul a continuat, azi, cu câteva workshopuri de salsa, susţinute de invitaţii speciali ai evenimentului. Aproximativ 150 de clujeni, majoritatea dintre ei dansatori amatori, şi-au început dimineaţa pe ritmuri de salsa la Casa de Cultură a Studenţilor, unde Manuel Mascarell i-a învăţat câţiva paşi elementari de „salsa seduction”.

Cursuri de salsa, pentru kilogramele în plus

Dacă unii şi-au motivat prezenţa la cursuri ca activitate de deconectare de la treburile cotidiene, unele dintre reprezentantele sexului frumos îşi doresc să scape de kilogramele în plus prin salsa.

„Am început acum două luni la recomandarea unui prieten, care mi-a spus că astfel voi putea slăbi. Acesta a fost scopul iniţial, însă după al doilea curs, salsa a devenit pentru mine un microb”, a explicat Claudia Cioca-Grecu, una din participante.

Clujenii au sânge latin

Manuel Mascarell a fost foarte mulţumit de cursanţii clujenii, arătându-se surprins de modul în care aceştia simt muzica. „Chiar dacă locuiesc în spaţiul balcanic, am văzut în modul în care dansează şi simt muzica mult sânge latin. Nu am sesizat mari diferenţe în acest sens faţă de italieni, spanioli sau greci”, a declarat Manuel Mascarell.

Punctul culminant al festivalului îl reprezintă Campionatul Naţional „Rueda de Casino”, eveniment ce va avea loc în această seară, de la ora 19.30, la Casa de Cultură a Studenţilor. Mâine, festivalul va continua cu ateliere de dans.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite