Cluj: Sală de jocuri unicat în Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Sală de jocuri unicat în Cluj-Napoca
Cluj: Sală de jocuri unicat în Cluj-Napoca

Fanii jocurilor pe consolă găsesc aici console Xbox360 cu televizoare High Definition de 106 cm şi scaune cu masaj, speciale pentru jocuri. La Sala Game X va fi organizat la mijlocul acestei luni un concurs cu premii substanţiale pentru 64 de concurenţi.

Tinerii pasionaţi de jocuri profită de vacanţă şi îşi petrec ore în şir în lumea virtuală. Pe lângă jocurile pe calculator, de câţiva ani pasionaţii se îndreaptă către console dedicate exclusiv jocurilor, despre care spun că oferă o experienţă mai bună decât jocurile pe calculator.

Clujenii care vor să-şi petreacă vara jucându-se au la dispoziţie o sală de ultimă generaţie, singura din ţară dedicată exclusiv consolelor de jocuri. Deschisă în urmă cu mai bine de două luni, sala Game-X este situată pe strada Eroilor, peste drum de Academia de Muzică „Gheorghe Dima”.

Concurs pentru jucătorii de fotbal

Preţul de închiriere a unei console la care se pot juca două persoane este de 7 lei pe oră, existând diferite reduceri pentru abonamente şi grupuri mai mari. În 15 şi 16 august, aici va fi organizat un concurs de Fifa 2009 pe consolă. Atunci sunt aşteptaţi pânâ la 64 de jucători, chiar şi din afara Clujului, care vor juca în sistem de campionat mondial, cu grupe şi sferturi. Taxa de înscriere este de 25 de lei, iar valoarea premiilor depăşeşte 1.500 de lei.

Andrei Mureşan, administratorul sălii, spune că vor încerca să organizeze şi o parte de distracţie pentru cei care vor participa la concurs. „Ne-am gândit că e ceva nou ca organizatorul să îţi organizeze şi distracţia. Să fie şi o chestie de socializare, mai ales pentru cei care vin din alte oraşe”, spune Andrei.

Atmosfera bate jocul de acasă

Investiţia de circa 100.000 de euro în sala de jocuri se vede în cele 11 console Elite şi televizoare cu diagonală de 106 cm de înaltă definiţie. Pentru ca jucătorii să stea cât mai confortabil, sala este dotată cu scaune Shark Vibration Audio Rocker, speciale pentru jocuri, care le oferă clienţilor chiar şi masaj.

Viorel Strîmturean este unul dintre clienţii fideli ai sălii de jocuri, unde îi place atmosfera şi faptul că poate juca acelaşi joc împreună cu mai mulţi pasionaţi. „Am fost surprins să aflu că s-a deschis aşa ceva în Cluj. La început am auzit doar un zvon pe stradă, dar apoi m-a sunat un coleg să-mi spună. Când am venit să văd am rămas cu gura căscată”, spune Viorel, cunoscut în lumea jocurilor ca şi Ronan. Tânărul de 23 de ani aşteaptă primele concursuri pe jocuri de acţiune care urmează să fie organizate la Cluj, ca să nu mai trebuiască să meargă la astfel de concursuri la Bucureşti.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite