Să înceapă semifinalele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară, la ora 18.00, „U” Mobitelco va întâlni pe Elba Timişoara, în primul meci din seria de cinci programate în semifinalele Diviziei A de baschet.În ultimele două finale, atât clujenii, cât şi timişorenii, s-au înclinat în faţa campioanei ultimilor şapte ani, CSU Asesoft Ploieşti

Ultimul titlu naţional la baschet a ajuns în oraşul de pe Someş în 1996. Din echipa de atunci au făcut parte Mircea Cristescu, actualmente director executiv al clubului şi Dorin Pintea, antrenor secund al echipei. După acea realizare, baschetul masculin clujean a aşteptat opt ani, până când compania bucureşteană Mobitelco a devenit principalul sponsor al echipei. În urmă cu doi ani, echipa a jucat din nou finala campionatului, dar atunci a pierdut în faţa eternei rivale, CSU Ploieşti.

Acum, primul loc la finalul sezonului regulat, într-un campionat mai echilibrat decât oricând, a redat speranţele miilor de iubitori de baschet de sub Feleac pentru un nou titlu de campioană. CSU Ploieşti a scăpat de renumele de echipă ajutată de arbitri, adversarele s-au întărit serios, iar finalul este cât se poate de imprevizibil.

Sub îndrumarea lui Marcel Ţenter, cu un lot poate nu la fel de puternic ca cel de anul trecut, dar mult mai unit, echipa a trecut, cu puţine emoţii, de BC Mureş Târgu-Mureş în prima fază a play-off-ului şi s-a calificat în „careul de aşi“. Adversara este Elba Timişoara, echipă care a eliminat pe CSU Sibiu. Pe banca tehnică a formaţiei de pe Bega se află nimeni altul decât Dragan Petricevici, antrenorul care în urmă cu 14 ani aducea la Cluj ultimul titlu.

Ambele au fost victima ploieştenilor

În ultimii doi ani, pe rând „U“ Mobitelco şi Elba au pierdut ultimul act al competiţiei, în faţa echipei patronate de Sebastian Ghiţă. Anul acesta, din nou există şanse mari ca formaţia care va câştiga mai multe meciuri din seria de cinci să se întâlnească cu trupa prahoveană, în cazul în care aceasta va trece în semifinale de Gaz Metan Mediaş. Mircea Cristescu crede că echipa de pe Bega are un palmares mai bun:

„Vom întâlni cea mai titrată echipă, prin prisma rezultatelor din acest sezon. Este vicecampioană, a câştigat Cupa României şi s-a calificat în turneul Final Four al Ligii Europei Centrale. Ca palmares în acest sezon, e mai bun ca al nostru. Au jucători foarte motivaţi în meciurile tari, dar nu cred că există o favorită în această dispută“, a spus acesta.

Al doilea meci între cele două echipe va avea loc mâine, la ora 19.00, tot în Sala Sporturilor „Horia Demian“, urmând ca următoarele două partide să se dispute la Timişoara. În cazul unei egalităţi, meciul decisiv se va juca la Cluj, „U“ Mobitelco având avantajul terenului propriu, datorită clasării mai bune în sezonul regulat.

Krstanovici, omul-cheie în acest campionat

Zoran Krstanovici a fost cel mai bun baschetbalist al clujenilor în această ediţie de campionat. Procentajele sârbului îl recomandă ca fiind omul de bază al lui Ţenter şi în seminala cu timişorenii. Acesta spune că a a avut parte de cel mai fericit sezon de când este la Cluj: „Am muncit mult de tot şi am jucat cu multă dăruire cu toţii. Pentru mine este cel mai fericit sezon la Cluj, e prima dată când încheiem pe primul loc sezonul regulat şi am jucat un baschet bun“, a spus acesta.

„Trebuie să ne respectăm numele şi meseria, atunci când intrăm pe teren“
Zoran Zrstanovici, pivot „U“ Mobitelco

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite