STUDIU Trei sferturi din absolvenţii UBB se angajează în primul an după facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei sferturi dintre absolvenţii Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca se angajează în primul an de la terminarea facultăţii, iar jumătate declară că locul de muncă pe care îl au corespunde specializării absolvite, relevă un studiu realizat de universitate şi dat publicităţii astăzi.

Potrivit unui studiu privind inserţia absolvenţilor pe piaţa muncii realizat de UBB şi prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, în medie 70,5 la sută dintre absolvenţii universităţii sunt angajaţi cu carte de muncă, iar aproximativ 3,6 la sută cu contract de prestări servicii.

"În ceea ce priveşte integrarea pe piaţa muncii, în medie, 70,5 la sută dintre absolvenţii UBB sunt angajaţi cu carte de muncă, iar aproximativ 3,6 la sută cu contract de prestări servicii. Legat de intervalul de timp dintre absolvirea facultăţii şi angajare, 75 la sută dintre absolvenţi se angajează în primul an de la absolvirea facultăţii. 78 la sută dintre ei susţin că au un loc de muncă cu studii superioare, iar 50 la sută declară că locul de muncă pe care îl au corespunde specializării absolvite. Peste o treime dintre respondenţi declară că au un loc de muncă în unităţi cu capital integral de stat", se arată în documentul citat.

Preşedintele Consiliului Academic al UBB, Şerban Agachi, a afirmat că universitatea clujeană a început studiile cu privire la inserţia pe piaţa muncii a absolvenţilor săi încă din noiembrie 1998.

"Absolvenţii UBB sunt rugaţi să completeze un chestionar, prin care li se solicită informaţii referitoare la statutul lor pe piaţa muncii, la locul de muncă pe care îl au", a spus Agachi.

El a precizat că trei la sută dintre respondenţii care declară că nu au un loc de muncă au statutul de şomer, iar 21 la sută declară că nu au un loc de muncă, dar nici nu sunt înregistraţi ca şomeri, ci sunt cursanţi ai unor forme de învăţământ şi doresc să îşi continue studiile.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite