Cluj: STUDIU Adio cărţi, tinerii sunt devotaţi internetului (SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj realizat printre studenţii clujeni, dar şi în campusurile universitare din Timişoara şi Bucureşti, arată că mai mult de trei sferturi dintre studenţii din România, respectiv 78%, petrec zilnic cel puţin trei ore în faţa calculatorului, iar o treime până la şase ore.

Internetul este folosit de 72% dintre respondenţi ca sursă suplimentară de studiu, mediul virtual fiind cea mai utilizată metodă de aflare a informaţiilor necesare pentru îndeplinirea obligaţiilor de student, se arată în studiul realizat de de Hermes Advisors pentru compania Intel România.

Îngrijorător este faptul că doar 22% dintre studenţi preferă să folosească biblioteca, iar 6% utilizează presa scrisă sau alte metode de informare.

Cea mai preferată activitate a studenţilor, când accesează internetul, este comunicarea online, 65% dintre aceştia folosind acest mediu ca mijloc de comunicare, în alte scopuri decât cele profesionale.

Comunicarea online, prin intermediul diferitelor servicii, cum ar fi e-mail, mesaje instant, bloguri sau reţele sociale, reprezintă activităţile preferate ale studenţilor când vor să se relaxeze, indicând o tendinţă clară a modului în care tinerii români îşi petrec timpul liber pe internet.

1% dintre cei intervievaţi nu deţin un calculator personal

În România, 98% dintre studenţi au acasă cel puţin un PC, 35% deţin două calculatoare, 14% dintre cei chestionaţi au mai mult de trei PC-uri, iar doar 1% nu deţin astfel de echipament. De asemenea, 94% dintre studenţii intervievaţi au afirmat că au o conexiune la internet în locuinţa stabilă.

Studiul a fost realizat pentru reprezentanţa locală a producătorului american de procesoare Intel în perioada 1-15 octombrie pe un eşantion de 150 de studenţi din anii I-III din Universitate Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara şi din Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, metoda folosită fiind chestionarul.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite