Cluj: STATISTICĂ Peste zece mii de infracţiuni la Cluj în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: STATISTICĂ Peste zece mii de infracţiuni la Cluj în acest an
Cluj: STATISTICĂ Peste zece mii de infracţiuni la Cluj în acest an

În primele şase luni ale acestui an au fost sesizate 12.182 de infracţiuni. Poliţiştii sunt pe urmele a cinci grupări infracţionale.

Gina Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj a spus că în acest an infracţionalitatea se menţine aproximativ la nivelul anului trecut, cu o creştere, totuşi, în cazul infracţiunilor economice.

„La nivelul judeţului Cluj, în anul 2009, în primele 6 luni au fost sesizate 12.182 de infracţiuni. Dintre acestea, majoritatea o constituie infracţiuni contra patrimoniului, în speţă furturile, în special furturile din autoturisme şi din societăţi comerciale”, a precizat Gina Pop, citată de Agerpres.

În primul semestru din 2009 au fost înregistrate 770 de furturi din societăţi comerciale, faţă de 559 de furturi înregistrate în primul semestru al anului trecut, şi 584 de furturi din locuinţe, faţă de 374 înregistrate în perioada similară din 2008.

Gina Pop a mai spus că infracţiunile cele mai frecvente sunt furturile din auto (31,37%), furturile din locuinţe (17,18%) şi furturile din Societăţi comerciale (12,36%), iar în ce priveşte municipiul Cluj-Napoca, zonele cu risc criminogen mai ridicat sunt zona centrală şi cartierele Dâmbul Rotund, Iris şi Mănăştur.

La nivelul judeţului Cluj există cinci grupuri infracţionale care se află sub supravegherea poliţiei, însă este vorba de infracţiuni de gravitate mai scăzută, cum ar fi furturi.

„La nivelul judeţului Cluj, în supravegherea lucrătorilor de poliţie se află cinci grupări infracţionale. Prin grupări infracţionale se înţelege un grup format din 2-4 persoane care se asociază în vederea săvârşirii de fapte antisociale, în aceste cazuri, infracţiuni contra patrimoniului, furturi”, a mai spus Gina Pop.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ


Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite