SRI i-ar putea elibera pe presupuşii spărgători ai Băncii Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O expertiză a Serviciului Român de Informaţii (SRI) arată că cei doi tineri reţinuţi în dosarul „Jaf la BT“ sunt mai scunzi decât persoanele descrise de martori. Avocatul lui Andrei Hosu şi Bogdan Baciu a afirmat că, în baza noilor probe, va cere eliberarea celor doi.

Instanţa a decis ca cei doi tineri judecaţi pentru atacul produs, în februarie 2009, asupra unei filiale a Băncii Transilvania din Cluj-Napoca să rămână în arest. Avocaţii celor doi au cerut revocarea măsurii arestării, susţinând că a apărut o probă nouă, o expertiză tehnico-ştiinţifică, pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere, care a fost făcută la cererea avocaţilor inculpaţilor.

Instanţa a decis să solicite cabinetului medical din cadrul Penitenciarului Gherla să facă un control medical asupra acestora, în urma căruia să stabilească înălţimea exactă pe care o au. Ulterior, instanţa va putea compara datele din raportul SRI cu cele ale celor doi tineri.

Judecătorii au audiat alţi patru martori, actuali şi foşti angajaţi ai băncii, printre care şi Simona Ghitea, fostul director al agenţiei bancare jefuite în februarie anul trecut. Judecătorii au respins cererea de revocare a măsurii arestării, decizia putând fi atacată cu recurs, care va fi judecat la Curtea de Apel Cluj.

Vlad Hosu, avocatul celor doi tineri arestaţi în dosarul Băncii Transilvania, Bogdan Baciu şi Dan Andrei Hosu, declara, marţi, că la dosar s-a primit un răspuns de la Institutul de Tehnologii Avansate, din cadrul SRI, care a efectuat o expertiză tehnico-ştiinţifică, pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere, care a fost făcută la cererea avocaţilor inculpaţilor.

"Prin expertiza tehnico-ştiinţifică efectuată s-a stabilit că unul dintre autori, cel despre care parchetul spune că ar fi Bogdan Baciu, are o înălţime de 1,84 metri plus minus 1,6 centimetri. Înălţimea pe care o dovedim cu înscrisuri medicale a lui Bogdan Baciu este de 1,78 metri, deci este o diferenţă de şase centimetri între Bogdan Baciu şi adevăratul autor al infracţiunii. În cazul lui Hosu Andrei, acesta are o înălţime de 1,72 metri, iar adevăratul autor are 1,74 metri, plus minus doi centimetri, deci s-ar încadra în această marjă de eroare", declara Vlad Hosu.

Avocatul afirma că, în baza noilor probe, va cere eliberarea celor doi. Conform sursei citate, expertiza a analizat mărimea pantofilor celor doi autori ai jafului de la Banca Transilvania. Astfel, raportul arată că persoana despre care procurorii susţin că ar fi Baciu are piciorul mai mare decât Hosu, care a rămas la uşa băncii, iar în realitate este invers.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite