SMURD îşi deschide o unitate în Mociu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O subunitate SMURD se va construi în localitatea Mociu. Peste 25.000 de locuitori din zonă vor beneficia, în cel mai scurt timp, de asistenţă în caz de urgenţă. Subunitatea SMURD va asigura asistenţa medicală pentru nouă sate.

Autorizaţia de construire pentru executarea lucrărilor necesare pentru viitoarea subunitate de pompieri şi S.M.U.R.D din Mociu a fost semnată de reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj. Centrul SMURD va fi un serviciu mobil de urgenţă, intervenţie şi stabilizare a funcţiilor vitale, precum şi de transport până la cel mai apropiat centru spitalicesc. „Înfiinţarea acestei unităţi este foarte importanţă, deoarece asigură asistenţa în cazuri de urgenţă pentru o zonă importantă a judeţului, în care locuiesc peste 25.000 de oameni“, susţine Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Asistenţă medicală non-stop

În Mociu se va amenaja atât un corp principal, pentru personalul de intervenţie, cât şi garaje pentru autospeciale şi clădiri anexe. În viitorul centru SMURD vor lucra patru persoane pe tură, care vor asigura serviciile medicale de urgenţă pentru Buza, Căianu, Cămăraşu, Cătina, Geaca, Mociu, Pălatca, Suatu şi Ţaga. Fondurile  necesare construirii centrului provin în majoritate de la bugetul Consiliului Judeţean Cluj, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite