SERIAL Viaţa cu salariul minim: Tot mai greu cu mâncarea (Ziua 26)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei şi Robert mai au patru zile de experimentat viaţa cu salariul minim. Cei doi studenţi au trecut prin multe, dar ultimele zile par cele mai grele. Robert Kovacs a mers acasă, la Baia Mare, unde se descurcă greu cu mâncarea.

Citeşte totul despre serialul "Viaţa cu salariul minim"

Luna în care cei doi studenţi încearcă să trăiască cu salariul minim pe economie se apropie de final. Mai sunt patru zile în care aceştia sunt nevoiţi să se chinuie cu bani puţini. Au fost petreceri, unde tinerii erau invitaţi şi li se oferea de băut, primeau invitaţii la film ori la petrecerile prietenilor, unde nu erau nevoiţi să cheltuie prea mulţi bani. De asemenea, cu mâncarea se descurcau bine, mai ales la fiecare început de săptămână, când făceau „plinul” cu câţiva lei.

De asemenea, în ultima săptămână, Robert şi Andrei au fost de mai multe ori pe punctul de a renunţa la experiment. Deveniseră irascibili, nu se puteau concentra la şcoală, se culcau înfometaţi. Dar rău abia a început, deoarece studenţii aproape că au rămas fără bani. Şi fără mâncare. Şi fără sprijinul prietenilor. S-ar putea împrumuta, însă nu vor avea de unde să dea banii înapoi.

Refugiat pe meleagurile natale

Robert Kovacs a hotărât să se întoarcă în acest weekend acasă, acesta fiind din Baia Mare. Cu toate acestea, el se află însă în cadrul experimentului, astfel şi aici trebuie să se descurce doar din banii pe care îi mai are. A cheltuit 15 lei pentru drumul de la Cluj-Napoca la Baia Mare, iar când a ajuns a realizat că greutăţile îl urmăresc şi aici.

“Acasă îmi este foarte greu, mai ales cu mâncarea. Deja am cheltuit vreo 7 lei cu ce am mâncat acasă şi la un prieten la care am fost”, povesteşte Robert. Partenera amicului său a gătit, Robert având norocul să fie în preajmă la timp, astfel încât a fost servit şi el. “Prietena lui face nişte mâncăruri foarte bune, orgasmice de-adreptul”, a adăugat acesta.

Robet va sta acasă până luni. “Presimt că o să ajung cu bugetul pe zero până mă întorc la Cluj-Napoca”, oftează el. Studentul a cheltuit pe drum 15 lei, iar pe mâncare 6.90 lei. Bugetul care i-a rămas este de doar 37.75 lei, iar aceşti bani trebuie să-I mai ajungă patru zile. Aproape jumătate îi va cheltui pentru transport, atunci când va reveni în oraşul studenţesc.

Experiment social

Patru tineri clujeni vor să vadă ce înseamnă să trăieşti cu 461 de lei pe lună, atât cât este, în mână, un salariu minim. După ce vor face asta timp de o lună, vor prezenta un raport instituţiilor centrale, dar şi mai multor parlamentari europeni. Cei patru sunt Bogdan Cardoş, preşedintele Asociaţiei pentru Calitate în Societatea Modernă (ACSM), organizaţie care a demarat proiectul, alături de Sorin Parpucea, Andrei Muntean şi Robert Kovacs. Poveştile ultimilor doi, care au început experimentul în 8 noiembrie, vor putea fi urmărite zilnic, în „Adevărul de Seară“.

Citeşte aici povestea lor şi mai multe despre proiect

Vezi aici experienţele celorlalţi tineri implicaţi în experiment

viata cu salariul minim facebook
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite