SERIAL Viaţa cu salariul minim: Se termină banii! (Ziua 24)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi studneţi care experimentează viaţa cu salariul minim rămân fără bani. Mai sunt şase zile din proiectul tinerilor. Robert Kovacs stă încă bine cu banii, dar Andrei Muntean va rămâne o săptămână cu doar aproape 20 de lei.

Citeşte totul despre serialul "Viaţa cu salariul minim"

Pe lângă problemele de comportament pe care le au, respectiv pierderea răbdării şi faptul că nu se mai pot concentra la cursurile de la facultate, studenţii încep să rămână fără bani. Noroc cu alimentele care le-au mai rămas de la ultimele cumpărături. Chiar şi aşa, Andrei Muntean crede că va fi pe minus în ultimele zile. Nu va putea să se împrumute, deoarece nu va avea de unde să dea banii înapoi.

„Cel mai probabil o să fiu pe minus, iar la finalul experimentului voi concluziona că nu poţi trăi doar din salariul minim pe economie. Nu am cum să ma împrumut, deoarece nu voi avea de unde să dau înapoi“, a povestit tânărul.

La concert deşi nu mai are bani

Andrei s-a trezit târziu ieri şi a încercat să nu se gândească la mâncare. „Am mâncat abia pe la ora 14.00. M-am trezit cu o oră înainte, ca tot omul care uită de mâncare“, spune el. Şi-a făcut câteva felii de pâine cu pateu. Mai târziu s-a apucat de curăţenie în camera de cămin în care stă, iar spre seară nu a avut de ales şi a trebuit să meargă la film, unde a cheltuit 7 lei pentru bilet.

Noaptea a fost invitat la concertul trupei Night Loosers, care a avut loc în clubul MyWay. „A trebuit să merg şi mi-am luat şi acolo un cocktail cu 13 lei. O să rămân fără bani. E bine că mâncare mai am iar azi o să îmi fac o oală cu paste care mă va ţine două-trei zile“, povesteşte studentul, care a rămas cu 18,48 lei în buzunar.

Probleme cu funcţiile cerebrale

Andrei susţine că nu a avut probleme grave de la începutul experimentului. „M-am simţit doar slăbit şi am avut unele probleme la şcoală, probleme cerebrale, adică nu m-am mai putut concentra ca altă dată, deoarece eram nemâncat“, spune tânărul. Pentru azi, el a plănuit să cumpere o pizza împreună cu un coleg de cameră, însă va renunţa, deoarece nu mai are bani. „Probabil voi mânca o pungă de pufuleţi şi voi bea o sticlă cu apă de la robinet, să se umfle mălaiul“, glumeşte studentul.

Experiment social

Patru tineri clujeni vor să vadă ce înseamnă să trăieşti cu 461 de lei pe lună, atât cât este, în mână, un salariu minim. După ce vor face asta timp de o lună, vor prezenta un raport instituţiilor centrale, dar şi mai multor parlamentari europeni. Cei patru sunt Bogdan Cardoş, preşedintele Asociaţiei pentru Calitate în Societatea Modernă (ACSM), organizaţie care a demarat proiectul, alături de Sorin Parpucea, Andrei Muntean şi Robert Kovacs. Poveştile ultimilor doi, care au început experimentul în 8 noiembrie, vor putea fi urmărite zilnic, în „Adevărul de Seară“.

Citeşte aici povestea lor şi mai multe despre proiect

Vezi aici experienţele celorlalţi tineri implicaţi în experiment

viata cu salariul minim facebook
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite