SERIAL Viaţa cu salariul minim: Înapoi pe linia de plutire (Zilele 20 şi 21)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii care experimentează viaţa cu salariul minim mai au o săptămână de „chin“. Andrei Muntean a participat la un team building weekendul trecut, eveniment care, spune el, l-a readus pe linia de plutire, deoarece în ultima perioadă tânărul devenise demoralizat complet.

Citeşte totul despre serialul "Viaţa cu salariul minim"

În ultimele zile, Robert Kovacs şi Andrei Muntean, cei doi tineri care la 8 noiembrie au demarat experimentul în cadrul căruia vor trăi o lună cu salariul minim pe economie, au devenit din ce în ce mai nervoşi, irascibili şi demoralizaţi, asta deoarece au început să rămână fără bani.

Andrei şi-a revenit în ultimele trei zile. În weekend a participat la un team building, unde a întâlnit mai mulţi cunoscuţi. „Vineri am plecat spre Arcalia la un team building al Asociaţiei Studenţilor Psihologi din România (ASPR). Au fost trei zile pline. Am reuşit să uit şi să trec peste starea aia nasoală din ultima perioadă şi sunt foarte bine acum. Au reuşit să mă încarce cu energia lor pozitivă, fapt pentru care voi mai continua proiectul până la final, deşi joi seara am vrut să renunţ“, povesteşte acesta.

„Am început să râd din nou“

A avut de plătit doar cazarea, transportul fiind asigurat. „Atmosfera a fost minunată, m-am întâlnit cu prieteni şi cunoscuţi pe care nu-i văzusem de ceva vreme şi discuţiile cu ei m-au adus pe linia de plutire şi am început să râd din nou, fiindcă nu mai făcusem asta de ceva vreme, plus că au fost foarte mulţi noi recruţi şi m-am bucurat să văd că ideea de voluntariat în România ia o amploare cât mai mare. Acum sunt curios câţi dintre ei vor mai rămâne în organizaţie după primele activităţi“, spune Andrei.

La plecare, a luat cu el şi câteva alimente. „Mi-am luat cu mine şi ceva de mâncare, să nu merg chiar cu mâinile în buzunare. Aşa că m-am uitat prin frigider şi mi-am luat două conserve de peşte, două mere şi două portocale. Noroc cu prietenii (mai mult prietenele) de acolo care ne-au dat şi nouă din mâncarea lor. Am uitat să vă spun că am fost cu Bogdan şi cu Sorin (alţi doi participanţi la experiment, dar care au început mai repede, n.r.). Toţi trei eram în centrul atenţiei când venea ora mesei, toţi aveau grijă de noi“, se amuză tânărul.

De cheltuit a cheltuit 35 de lei pentru cazare. „Nu-mi pare rău. Oricum dacă rămâneam în Cluj sigur mergeam la concertul Parov Stelar şi nu ştiu dacă m-aş fi întors cu starea asta de spirit“, completează studentul. Bugetul lui Andrei pentru ultimele zece zile este de 62,48 lei. „O să trag foarte mult de banii ăştia. E clar că trebuie să găsesc o modalitate de a mai câştiga ceva bani“, încheie acesta.

Experiment social

Patru tineri clujeni vor să vadă ce înseamnă să trăieşti cu 461 de lei pe lună, atât cât este, în mână, un salariu minim. După ce vor face asta timp de o lună, vor prezenta un raport instituţiilor centrale, dar şi mai multor parlamentari europeni. Cei patru sunt Bogdan Cardoş, preşedintele Asociaţiei pentru Calitate în Societatea Modernă (ACSM), organizaţie care a demarat proiectul, alături de Sorin Parpucea, Andrei Muntean şi Robert Kovacs. Poveştile ultimilor doi, care au început experimentul în 8 noiembrie, vor putea fi urmărite zilnic, în „Adevărul de Seară“.

Citeşte aici povestea lor şi mai multe despre proiect

Vezi aici experienţele celorlalţi tineri implicaţi în experiment

viata cu salariul minim facebook
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite