SERIAL Viaţa cu salariul minim: Eşti nemâncat, nu dai randament la şcoală (Ziua 17)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi stundeţi care experimentează viaţa cu salariul minim încep să devină nervoşi. Apar primele probleme grave, din cauza banilor puţini cu care trăiesc studenţii. Andrei Muntean se plânge că nu mai dă randament la şcoală, deoarece este nemâncat şi nu se mai poate concentra.

Citeşte totul despre serialul "Viaţa cu salariul minim"

Mănâncă bine o dată pe zi sau nici atât. Uneori se mai hrănesc cu câte o felie de pâine cu unt, asta deoarece salariul minim pe economie, cu care vor trăi cei doi stundeţi luna aceasta, nu le permite să se hrănească corespunzător. Din această cauză, Andrei Muntean spune că au apărut primele probleme la şcoală. „Am început să dau rateuri. La şcoală nu mai dau acelaşi randament ca atunci când eram mâncat. Nu degeaba am învăţat la biochimie că glucidele ajută la concentrare. Atâta timp cât nu prea am aşa ceva, de unde capacitate mare de concentrare?“, se întreabă tânărul. Nici Robert Kovacs nu a făcut, ieri, mai nimic.

„Starea mea de spirit s-a schimbat rău de tot“

Dacă după concertul Phoenix, Andrei era cel mai fericit om, ieri, spre seară, sentimentul pe care îl avea a fost unul total diferit, mai ales după ce a fost nevoit să refuze o invitaţie de a ieşi la film şi de a se deconecta, alături de o amică.. „M-am simţit super aiurea, pentru că prietena asta care mă invitase tot insista şi eu nu mai ştiam cum să refuz. Până la urmă nu m-am dus nicăieri şi am decis să mergem la un alt film într-o altă zi“, a povestit acesta.

„Până acum, starea mea de spirit s-a schimbat rău de tot. Dacă în prima săptămână eram foarte vesel şi luam totul mai mult ca pe o glumă, în a doua am început să văd cum e treaba, iar acum, în a treia sunt la pământ şi foarte irascibil, mai ales că bugetul e pe terminate“, a adăugat studentul.

Consiliaţi de un nutriţionist

Tânărul a stat de vorbă cu o profesoară care ţine cursuri de nutriţie în Cluj-Napoca, pentru a face un studiu pe alimentaţia consumată de cei doi în această lună. „Am reuşit să vorbesc cu doamna profesoară Doina Miere, care a acceptat să ne dea un feedback pe alimentaţia consumată de noi în aceste 30 de zile, dânsa fiind cadru didactic la catedra de Chimia şi Igiena Mediului şi având cursuri de igiena alimentelor, nutriţie şi dietoterapie“, spune Andrei.

Ieri, tânărul a mâncat trei covrigi până la ora 20.00. „Când am ajuns acasă m-am oprit la magazin şi mi-am luat un suc şi o pâine“, a încheiat studentul. Bugetul lui Andrei la finalul zilei: 112,48 lei.

Experiment social

Patru tineri clujeni vor să vadă ce înseamnă să trăieşti cu 461 de lei pe lună, atât cât este, în mână, un salariu minim. După ce vor face asta timp de o lună, vor prezenta un raport instituţiilor centrale, dar şi mai multor parlamentari europeni. Cei patru sunt Bogdan Cardoş, preşedintele Asociaţiei pentru Calitate în Societatea Modernă (ACSM), organizaţie care a demarat proiectul, alături de Sorin Parpucea, Andrei Muntean şi Robert Kovacs. Poveştile ultimilor doi, care au început experimentul în 8 noiembrie, vor putea fi urmărite zilnic, în „Adevărul de Seară“.

Citeşte aici povestea lor şi mai multe despre proiect

Vezi aici experienţele celorlalţi tineri implicaţi în experiment

viata cu salariul minim facebook
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite