SCANDAL: Doi pădurari, la un pas de la a fi linşaţi de hoţii de lemne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ultima vreme, furtul de lemne din pădurile de la Mărişel a luat amploare.
În ultima vreme, furtul de lemne din pădurile de la Mărişel a luat amploare.

Doi inspectori silvici din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare (ITRSV) Cluj au fost atacaţi, azi după-amiază, de câteva zeci de localnici din comuna Mărişel, în timp ce efectuau un control în pădurea din apropiere.

Controlul a fost iniţiat ca urmare a unei sesizări cu privire la tăieri masive ilegale de arbori din pădure. Incidentul s-a petrecut, potrivit site-ului stiridecluj.ro, în jurul orei 14.00.

Şeful Direcţiei de Control din cadrul ITRSV Cluj, Radu Bodin, a explicat că astăzi a fost cea de-a treia zi dintr-un control mai amplu, care ar mai fi durat aproximativ o săptămână. Din cauza incidentului, însă, întreaga acţiune a fost sistată. „În doar două zile au fost descoperite grave nereguli. Pagubele făcute de hoţii de lemne în zona Mărişel au fost estimate la câteva zeci de mii de lei, dar acestea sunt mult mai mari. Din păcate, controlul a fost deocamdată suspendat", a declarat Bodin.

În opinia lui Radu Bodin, localnicii au fost „instigaţi de cineva". „Inspectorii noştri au luat-o la fugă, nu au fost bătuţi. A fost o adevărată revoltă. Dacă ar fi stat în loc, ar fi fost efectiv linşaţi. Oamenii au venit înarmaţi cu bâte şi topoare. Noroc că am apucat să cerem ajutor prin 112", a adăugat şeful Direcţiei de Control.

În ultima perioadă, susţin reprezentanţii ITRSV Cluj, furtul de lemne din pădurile din zona Mărişel a luat o amploare îngrijorătoare. „Parcă am ajuns singuri împotriva tuturor. Noi vrem să ne facem treaba, dar nu suntem lăsaţi“, a concluzionat Radu Bodin.

Poliţiştii clujeni au efectuat acte premergătoare cu privire la săvârşirea infracţiunii de ultraj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite