S-au strâns 60.000 de lei noi la Swimathon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul caritabil „Swimathon” s-a desfăşurat sâmbătă seară la bazinul descoperit al Complexului de Natație al UTCN. În urma acestei ediţii au fost strânşi aproximativ 60.000 de lei.

A doua ediţie a Swimathonului a avut loc sâmbătă seară în Cluj-Napoca, la bazinul descoperit al UTCN, de lângă Sala Sporturilor. Startul a fost dat în jurul orei 19, în prezenţa a câtorva sute de spectatori şi susţinători şi în pofida faptului că cerul promitea ploaie.

Voluntarii au înotat pentru a strange fonduri caritabile până seara târziu, în jurul orei 22. În total au fost 39 de înotători, susţinuţi de pe margine de aproximativ 300 de spectatori. Banii strânşi astfel vor fi folosiţi pentru diferite proiecte civice sau umanitare.
 
Printre participanţi s-au aflat şi trei elevi de la liceul Waldorf, cu vârste între 8 şi 9 ani şi jumătate, care au înotat ca să strângă bani pentru amenajarea sălii de gimnastică de la şcoala lor. Totodată, prodecanul Facultăţii de Mecanică, Liviu Vaida, a înotat pentru a strânge fonduri cu care mai mulţi copii din mediul rural să fie ajutaţi să continue şcoala, în urma absolvirii gimnaziului. Prodecanul, a înotat umăr la umăr cu fiul său, Alin, cei doi strângând 60 de ture de bazin împreună.

Potrivit organizatorilor, concursul şi-a atins scopul, strângându-se toate sumele necesare. „Ne bucură faptul că proiectul nostru a stârnit interes. Deşi mă număr printre organizatori, m-am hotărât să particip şi activ pentru a strânge bani pentru bursele unor copii cu rezultate bune, dar care riscă să abandoneze şcoala din cauza lipsei banilor”, a declarat în urma evenimentului Alin Vaida. El a contribuit la adunarea a peste 4.700 de lei.
 
Cel mai mult a înotat Ligia Medrea de la Cora, care a reuşit 72 de ture de bazin pentru Asociaţia de Caritate Proiect Theodora, o organizaţie ce oferă adăpost şi îngrijire pentru 95 de vârstnici. Ligia este o înotătoare cu experienţă, cu rezultate pe măsură la diverse competiţii de profil.

Cum funcţionează Swimathonul?

La Swimathon se înscriu înotători voluntari care se angajează să parcurgă cât mai multe ture de bazin pentru o cauză umanitară. Fiecare înotător trebuie să convingă cât mai mulţi susţinători care să doneze pentru cauza respectivă. La evenimentul de sâmbătă, spre exemplu, au fost înotători care au fost susţinuţi de peste o sută de donatori. Sumele pot fi între un leu şi 10 lei donaţi pentru fiecare tură de bazin parcursă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite