S-au înghesuit să voteze la gară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda faptului că la secţiile de votare din Cluj-Napoca lumea nu s-a înghesuit să voteze până la amiază, la secţiile speciale de la gară s-a format o coadă imensă. Până la ora 10.00, în judeţ au votat 4,75% dintre clujeni.

După ora 13.00, cozile de la cele două secţii de votare din gara Cluj-Napoca numărau peste 200 de alegători. Aceştia au fost nevoiţi să aştepte circa 30 de minute pentru a vota, însă doar puţini au fost descurajaţi de acest aspect.

La agenţiile Loto, clujenii şi-au încercat norocul la cele 6,8 milioane de euro înainte de a trece pe la secţiile de votare. La fel ca la secţiile de vot, la agenţiile Loto nu s-a stat la coadă. „Pentru vot m-am îmbrăcat în costum, dar aşa mi-am făcut traseul încât prima dată să-mi încerc norocul şi apoi să aleg un candidat“, a spus Vasile Iftene, un clujean de 57 de ani.

Autorităţile clujene nu au avut de-a face, astăzi, cu incidente majore. Apelul de urgenţă 112 a fost utilizat până la ora 12.00 pentru a sesiza trei incidente electorale petrecute în judeţ. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, Gina Pop, una dintre aceste sesizări a fost confirmată.

Poliţiştii clujeni au fost prezenţi la toate intrările în municipiu şi au verificat în special autocarele, dar şi o parte dintre maşinile personale. „Doar autocare de Spania şi Italia am avut până acum“, ne-a spus un agent de circulaţie de la intrarea dinspre Oradea.

Alegerile în cifre


În judeţul Cluj, 597.018 de persoane cu drept de vot sunt înscrise pe listele electorale permanente. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Cluj, Anca Stănescu, pentru judeţ au fost tipărite 2,1 milioane de buletine de vot şi s-au primit circa 3.500 de ştampile cu menţiunea „Votat”. În judeţ sunt 694 de secţii de votare, din care 97 sunt secţii speciale.

Potrivit Biroului Electoral Judeţean Cluj, până la ora 10.00, 1.374 dintre cetăţenii cu drept de vot şi-au exprimat votul pentru alegerea Preşedintelui României. Cât priveşte scrutinul pentru referendum, numărul celor care s-au prezentat la urne este mai mic, şi anume 1.278.

Secţiile, dezinfectate anti gripa porcină


În secţiile de votare se va interveni, mâine, cu dezinfecţie specializată, în vederea evitării posibilelor contaminări cu virusul AH1N1. „Am dispus luarea tuturor măsurilor igienico-sanitare necesare pentru a ne asigura că luni, elevii clujeni vor intra la cursuri în condiţii de maximă siguranţă” a declarat primarul Sorin Apostu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite