S-au afişat primele rezultate la Bac-ul de toamnă din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele la a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an s-au afişat în urmă cu puţin timp la şcolile din judeţ. Dacă pentru unii au adus o veste bună, pentru alţii a rămas speranţa contestaţiei care să le crească notele şi să-i ajute să promoveze Bac-ul.

La Colegiul Tehnic „Ana Aslan" din Cluj-Napoca rezultatele s-au afişat în jurul orei 11.30. Pe la aceeaşi oră au venit şi elevii şi părinţii candidaţilor să vadă dacă au trecut de Bacalaureatul de toamnă. Majoritatea elevilor spun că subiectul de la matematică a fost dificil, mai greu decât cel primit la bacalaureatul din vară. Unul dintre elevii care şi-au picat examenul de două ori în această vară este Marius Daniel Mureşan, în vârstă de 21 de ani. „L-am picat şi acum la matematică. Nu credeam. Ştiam că am rezolvat bine exerciţiile. Poate m-am încurcat pe parcurs. Am luat 3,75 la matematică", spune Marius Daniel Mureşan.

DEZASTRU: Doar 20,62% dintre elevi au promovat BAC-ul de toamnă în judeţul Cluj

Abătut că nu a reuşit să-şi ia Bac-ul, el zice că nu i s-a părut prea dificil subiectul. „O să încerc şi la anul. Ce să fac? Până atunci mă angajez că aşa nu se mai poate", adaugă resemnat tânărul.

Lângă el se afla mama unei candidate care a fost respinsă la Bac tot din cauza matematicii. „Fiica mea a luat 2,70 la matematică. Mi-a zis că subiectul ce i-a venit a fost greu, însă o să depună contestaţie. Dacă ar fi luat 5, trecea Bac-ul. Poate la recorectare...", spune Tereza Timbuş, mama unei candidate ce a susţinut a doua sesiune a bacalaureatului la Colegiul Tehnic „Ana Aslan".

Alţi elevi erau bucuroşi că, într-un final, l-au trecut. Alin Zăhan, un elev în vârstă de 20 de ani, era fericit azi că şi-a luat Bac-ul. „În vară l-am picat cu 2 sutimi. Media la Bac a fost de 5,98. Asta din cauza subiectelor grele la matematică, la care am luat 5,55. Dacă luam 5,60 la matematică, treceam. Aşa am venit acum la chimie ca să iau o notă mai mate şi să fiu sigur că-mi iau Bac-ul", spune Alin Zăhan. El spune că e singurul care a promovat dintre cei 12 colegi ai săi de clasă care au participat la a doua sesiune a bacalaureatului.

Matematica a fost disciplina care a dat dureri de cap elevilor. Vlad Chiorean, un alt candidat, se plânge că subiectele de acum au fost mult mai dificile decât cele din vară şi că abia a reuşit să ia 5-ul. „A fost foarte greu. Bine că am luat 5 şi media generală mi-a ieşit 6,10 şi am scăpat", afirmă Vlad Chiorean, în vârstă de 19 ani.

Contestaţiile se depun după ora 16.00, la şcolile unde s-au susţinut probele de Bac.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite