S-a născut o stea a atletismului clujean: Bianca Răzor, aur la Europenele de junioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atleta clujeancă Bianca Răzor, legitimată la CSS Viitorul, a câştigat vineri, la Tallinn, medalia de aur, în timp ce Adelina Pastor a cucerit bronzul, în proba de 400 de metri, la Campionatele Europene de juniori.

Bianca a reuşit o cursă excelentă, în care a câştigat nu doar aurul european, ci şi-a doborât şi cea mai bună performanţă a carierei, cu timpul de 51.96 secunde. Răzor a ratat la câteva sutimi şi doborârea recordului competiţiei, 51.27 secunde, deţinut din 1975 de est-germana Christina Brehmer, conform Mediafax.

La rândul său, Adelina Pastor a urcat şi ea pe podium, cucerind medalia de bronz, cu timpul de 53.31 secunde. Medalia de argint a revenit sportivei din Belarus, Iulia Yurenya, cu 53.03 secunde.

Tot vineri, în finală la triplusalt, Andreea Maria Todereanu s-a clasat pe locul patru, cu o performanţă de 13.09 metri, iar Laura Dumitraşcu pe poziţia a 7-a (12.91 metri). În ultima finală a zilei, România îl mai are reprezentant pe Valentin Toboc, la săritură în lungime. CE de juniori de la Tallinn se încheie astăzi.

Titlul continental cucerit de Bianca Răzor este primul pentru delegaţia României la actuala ediţie a europenelor de juniori 1. Tot vineri, în finala probei de triplusalt, Andreea Todereanu, legitimată la CSS Cetate Deva, s-a clasat pe poziţia a 4-a.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite