S-a dublat numărul universitarilor români şi străini care contestă credibilitatea doctoratului premierului Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de pe blogul unde este postată scrisoarea universitarilor
Imagine de pe blogul unde este postată scrisoarea universitarilor

Numărul universitarilor români şi străini care au semnat scrisoarea - postată pe blogul lectorului clujean Dumitru Cornel Vîlcu de la UBB, prin care se contestă verdictul de non-plagiat dat de Consiliul Naţional de Etică privind doctoratul premierului - aproape s-a dublat.

În doar trei zile de la postarea pe internet, scrisoarea deschisă adresată premierului Victor Ponta şi ministrului Educaţiei Ecaterina Andronescu a adunat un număr dublu de semnături. Iniţial, documentul a fost semnat de 33 de universitari şi cercetători din ţară şi străinătate, din Germania şi SUA, iar azi, 1 august, de dimineaţă, figurau alte 30 de persoane semnatare.

Universitarii către Ponta: „Ştim ce-aţi făcut azi-vară“

Acestea sunt fie doctoranzi, profesori şi cercetători de la universităţi şi institute din ţară - UBB Cluj-Napoca, Universitatea Bucureşti, Universitatea "Petru Maior" Târgu Mures, Universitatea "Al.I. Cuza", Iaşi, Universitatea "George Bacovia" din Bacău, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică, Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, Institutul Român de Ştiinţă şi Tehnologie - , fie din străinătate, de la instituţii precum Universitatea Oxford din Marea Britanie, Universitatea din Zürich, Univeristatea din Illinois, Universitatea din Zaragoza, Centre National de Recherches Scientifiques din Strasbourg şi Innovation Centre Etas Stuttgart din Germany.

Citeşte aici opinia ce spun universitarul clujean care a postat scrisoarea pe blogul său personal şi aici conţinutul integral al scrisorii şi semnatarii ei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite