S-a deschis sezonul de patinaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adela Vidican o însoţeşte zilnic pe fiica ei la patinoarul de lângă himpermarketul Cora.
Adela Vidican o însoţeşte zilnic pe fiica ei la patinoarul de lângă himpermarketul Cora.

Sute de clujeni s-au bucurat, ieri, de cele două patinoare deschise în cartierele Grigorescu şi Gheorgheni. În curând se va putea patina şi în centrul oraşului.

Trei patinoare vor funcţiona, în această iarnă, în Cluj-Napoca. Primul care s-a deschis este cel de lângă hipermarketul Cora, unde primii patinatori s-au plimbat pe gheaţă încă de la sfârşitul săptămânii trecute. Cel de-al doilea patinoar s-a deschis, ieri, în parcarea Iulius Mall, iar patinoarul din Piaţa Unirii urmează să se deschidă în cel mai scurt timp. „Nu s-a deschis din cauza unei avarii, s-a spart o conductă. De îndată ce se remediază problema, se deschide", a explicat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca. Teoretic, patinoarul ar trebui să se deschidă chiar astăzi sau, cel târziu, sâmbătă. Tarifele practicate vor fi identice cu cele de anul trecut, mai precis 10 lei pentru adulţi şi 6 lei pentru copii, iar închirierea patinelor costă tot 10 lei.

Patinează zilnic în familie

Patinoarul de la Cora a fost primul care s-a deschis, la sfârşitul săptămânii trecute şi este vizitat de circa 400 de persoane zilnic. De atunci, Adela Vidican îşi aduce fetiţa zilnic la patinoar. „Venim în fiecare seară de când s-a deschis patinoarul, patinăm de plăcere, nu de performanţă. Anul trecut am dat-o pe Maria şi la o instructoare, să se perfecţioneze, dar în rest e doar pentru mişcare", povesteşte clujeanca. Fetiţa ei, Maria, e nerăbdătoare să îşi facă intrarea pe gheaţă. „Mă cheamă Maria, am patru ani şi îmi place să patinez", spune grăbită fetiţa. Tariful practicat este de 12 lei pentru adulţi şi 7 lei pentru copiii sub zece ani. Patinele se închiriază cu 8 lei, iar cursurile de patinaj, susţinute de antrenori şi sportivi de performanţă, sunt 12 lei lecţia sau 60 de lei cursul de şase şedinţe.

Distracţie între colegi


La patinoarul din parcarea Iulius Mall, deschis de Ziua Naţională, gheaţa s-a făcut într-un timp record. În ultimele şase zile s-a muncit intens, astfel încât stratul de gheaţă să fie suficient de gros. Ora de patinaj costă 8 lei. „E mai ieftin decât acum doi ani, le-am lăsat aşa ca să fim pe piaţă", spune Călin Revnic, proprietarul patinoarului. Cum ieri a fost zi liberă, elevii s-au înghesuit să încerce gheaţa. Un grup de şapte elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a, de la Şcoala Horea, au profitat din plin de ziua liberă. „De vreo cinci ani tot împreună venim să patinăm. E mai distractiv dacă suntem mai mulţi, venim cam de două ori pe săptămână", spune Timea Rusu (13 ani). În jur de 700 de clujeni se întrec zilnic pe patinoarul de la Iulius, unde zece şedinţe de iniţiere cost 60 de lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite