Cluj: Lacul secat din Parcul Rozelor va fi reamenajat (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Lacul secat din Parcul Rozelor va fi reamenajat (VIDEO)
Cluj: Lacul secat din Parcul Rozelor va fi reamenajat (VIDEO)

Viceprimarul Laszlo Attila a precizat că molozul depozitat în lacul din Parcul Rozelor va fi îndepărtat cel mai târziu anul viitor, odată cu finalizarea lucrărilor de amenajare a Canalului Morii.

„Acel lac va trebui repus în funcţiune, odată cu terminarea lucrărilor de reabilitare a Canalului Morii. Lacul se golea în fiecare seară, iar apa ajungea în Canalul Morii”, a explicat viceprimarul Laszlo Attila. Conform acestuia, în cursul anului viitor va începe reamenajarea lacului.

CITEŞTE AICI TOTUL DESPRE DISPARIŢIA LACULUI DIN PARCUL ROZELOR

Lacul din Parcul Rozelor a fost înlocuit, recent, cu mormane de moloz. Reprezentanţii administratorilor bazei de agrement aruncă vina pe cei ai Primăriei Cluj-Napoca, care ar fi decis să sece lacul. “Lacul aparţine primăriei. Ei au decis ca acesta să fie secat, motivând că este un focar de infecţie”, a explicat Ciprian Oltean, administratorul bazei din Parcul Rozelor.

Garda de Mediu a anunţat că va efectua un control în zonă, pentru a analiza situaţia. „Vom trimite o echipă pentru a face verificări acolo. În urma celor constatate, vom decide ce măsuri vom lua”, a precizat Mihaela Rozor, şeful Gărzii Regionale de Mediu Cluj.

VEZI AICI CUM ARĂTA LACUL ÎN 2006 ŞI CUM ARATĂ ACUM

Parcul Rozelor a fost cedat de Primăria Cluj-Napoca societăţii Tehnofrig, în baza unui contract de asociere pe 20 de ani, semnat în anul 2007, după ce compania administra baza de agrement încă din anii ’80. În momentul în care au solicitat asocierea, cei de la Tehnofrig s-au obligat să extindă baza de agrement, să construiască o sală de sport şi terenuri de tenis, investiţia ridicându-se la aproxiamtiv 400.000 de euro. În aceeaşi propunere, reprezentanţii Tehnofrig au propus ca lacul să fie asanat, dar administraţia locală a solicitat ca acesta să fie reamenajat şi întreţinut, în loc să fie secat.

VEZI AICI VIDEO CU MORMANELE DE MOLOZ CARE AU ÎNLOCUIT LACUL

În hotărârea Consiliului Local, care prevede asocierea municipalităţii cu Tehnofrig, se menţionează, la capitolul care prevede obligaţiile celor Tehnofrig, “să execute, pe cheltuiala proprie, toate lucrările de reabilitare, întreţinere şi bună funcţionare a lacului situat în incinta Parcului Rozelor, pe toată durata asocierii”. Vezi aici ce prevede hotărârea 499/2007 a Consiliului Local.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite