Cluj: România văzută prin ochii străinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: România văzută prin ochii străinilor
Cluj: România văzută prin ochii străinilor

Povestea unui american venit la Cluj a stârnit dezbateri şi controverse despre sistemul american versus sistemul românesc.

Articolul "Larry Sherrer: <<În România sunt mai liber decât în America>>" a stârnit interesul a mii de cititori online, iar mulţi dintre ei au lăsat comentarii la materialul postat pe cluj.adevarul.ro.

Reportajul spune povestea unui american ce a renunţat la armata americană, pentru a veni în Cluj-Napoca să îşi deschidă o afacere, un bar. Larry Sheller spune că cei care îşi imaginează că peste Ocean găsesc o ţară a tuturor posibilităţilor „au văzut prea multe filme“. Părerile cititorilor au fost împîrţite.

"America va rămâne America iar România va ramane România. Indiferent de câţi americani vin în România sau de câţi români pleacă spre America. Aşa numita ţară a tuturor posibilităţilor, este de fapt o reclamă, până te realizezi acolo. După aia începe viaţa care de multe ori nu este aşa cum am dori noi. Oricum America este o reclamă vie", spune Omoer, unul dintre cititorii online.

"Este adevărat că societatea americană este mai restrictivă, cu reguli mai severe, care sunt şi respectate, în general. Asta îţi dă impresia lipsei de libertate, dar este oare de preferat lipsa lor? Da, nu poţi să parchezi pe trotuare, să faci grătare şi să bei pe unde vor muşchii tăi, să înjuri poliţistul, să-ţi baţi nevasta şi copiii, să deranjezi cu manele de prea mulţi decibeli vecinii..şi-aş putea continua până dimineaţa.. Licenţa să vinzi alcool nu-i uşor de luat, dar de-aia nu au bună parte din el vandut pe piaţa neagră. Si de-aia au şi aşa mulţi puşcăriaşi, pentru că cine nu respectă legea...", comentează şi T.T., un alt cititor online.

"Sigur, libertăţile sunt mai mari..dar cam în orice ţară daca ai bani sa investeşti lucrurile stau altfel decat în ţara ta. Să mai discutăm de puterea de cumpărare a dolarilor versus lei ?", a arătat mădălin.

Pe de altă parte, Ion a postat: "Nimic nou!! Aceiaşi părere o au mulţi italieni,francezi şi alţii după ce şi-au schimbat soţia uzată cu o româncă proaspătă. Costă ceva dar merită.Aceşti entuziaşti dacă fac greseala să se mute în tară de baştină cu noua soţie atunci riscă ca fericirea sa i se termine brusc."


Citiţi aici povestea lui Larry Sheller

Citiţi şi poveştile expaţilor care trăiesc în România, şi care ne dau ocazia să ne cunoaştem mai bine şi să acceptăm că modul nostru de viaţă, aici.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite