Cluj: Opera Română aniversează 90 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Opera Română aniversează 90 de ani
Cluj: Opera Română aniversează 90 de ani

Clujenii pot participa marţi, 1 septembrie, de la ora 19.00, la un „Otello” de zile mari, spectacol ce va fi pus în scenă la Opera Română din oraş.

Spectacolul extraordinar este prilejuit de aniversarea a 90 de ani de la înfiinţarea instituţiei de cultură clujene. Invitaţii speciali vor fi dirijorul Miguel Gomez Martinez, tenorul Franco Farina, baritonul Alberto Gazale şi soprano Carmen Gurban.

Piesă pregătită pentru Festivalul Internaţional „George Enescu”

Reprezentaţia este o avanpremieră la spectacolul pe care Opera Română îl va susţine, în premieră naţională, la Bucureşti, la data de 5 septembrie, în cadrul Festivalului şi Concursului Internaţional „George Enescu”.

Otello este penultima dintre operele compuse de Giuseppe Verdi, pe un libret scris de Arrigo Boito după celebra piesă Othello a dramaturgului englez William Shakespeare.

Ca şi în cazul ultimei sale opere, Falstaff, a cărei premieră absolută a avut loc la Teatro alla Scala din Milano, la 9 februarie 1893, se observă influenţa wagneriană, trecerea de la opera bazată pe arii la genul cunoscut ca fiind operă simfonică.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite