Roboţii inteligenţi invadează Clujul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
18 roboţi inteligenţi vor fi prezentaţi la Cluj / foto arhivă
18 roboţi inteligenţi vor fi prezentaţi la Cluj / foto arhivă

Roboţi zugravi, grădinari sau menajeri inventaţi de studenţii clujeni. 18 roboţi inteligenţi vor fi prezentaţi duminică, la Cluj, în cadrul celei de-a treia ediţii a „Zilei Roboţilor inteligenţi”.

Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj va organiza duminică, cea de-a treia ediţie a „Zilei Roboţilor inteligenţi”. În cadrul evenimentului vor fi prezentaţi 18 roboţi inteligenţi, concepuţi de studenţii din anul III.

Roboţi zugravi, grădinari sau menajeri


Pasionaţii de tehnologie vor putea vedea începând cu 12.00, la parterul clădirii Campus ISE, o serie de roboţi inteligenţi, creaţi de câteva zeci de studenţi ai Facultăţii de Matematică şi Informatică. Printre proiectele care vor fi prezentate se numără roboţi inteligenţi care pot zugrăvi o cameră, roboţi cu destinaţie casnică şi agricolă - care pot fi folosiţi atât pe câmp, cât şi în grădini obişnuite de legume sau flori -  şi roboţi care fac curăţenie în case.

BarmanBot va realiza cocktailuri

Studenţii clujeni nu au neglijat nici industria barurilor. RoboBar este anunţat de către organizatori drept un robot revoluționar pentru această industrie. El  primeşte comanda  unui  cocktail de la barman, apoi toarnă  într-un  pahar băuturile  necesare realizării  cocktailului.

Printre proiectele inedite care vor fi prezentate duminică se numără şi roboţii care aranjează papucii în holul apartamentului, roboţi care recoltează producţiile de pe copaci, dar şi un robot antifurt. Acesta din urmă are capacitatea de a trimite un SMS, atunci când detectează „intruşii“ şi de a apela un anumit număr informând despre apariţia hoţilor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite