Revista presei locale: Revoltă pe autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei locale
Revista presei locale

Angajaţii de pe magistrala Braşov-Borş vor să dea în judecată antreprenorul general Bechtel pentru că va concedia oameni decretaţi ca “necorespunzători profesional”. Bechtel a anunţat că va disponibiliza, în urma unei evaluări de personal, 55  din cei aproape 1.900 de angajaţi.

Planul constructorului autostrăzii, Bechtel International, de a da afară zeci de angajaţi care lucrează pe şantierele de pe magistrala Transilvania i-a mâniat pe sindicalişti. Aceştia vor să acţioneze în instanţă antreprenorul american.
Bechtel a anunţat că va disponibiliza, în urma unei evaluări de personal, 55  din cei aproape 1.900 de angajaţi, decretându-i drept “necorespunzători profesional”.
 
Citiţi mai multe în Ziua de Cluj


USAMV ameninţă SC Tower cu judecata
Reprezentanţii universităţii se pregătesc de proces, dar dezvoltatorul infirmă problemele

Doru Pamfil, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV),  a anunţat că nu exclude posibilitatea de a da în judecată SC Tower SRL pentru faptul că nu a predat la timp hotelul de trei stele şi centrul de conferinţe din cartierul Mănăştur, pentru care Universitatea a semnat un contract cu dezvoltatorul. O parte din firmele din grupul Tower se află în proceduri de insolvenţă, ca urmare a diferitelor procese deschise de Finanţele publice şi unele societăţi comerciale.

Citiţi mai multe în Foaia Transilvană

Peste 4.500 de firme clujene n-au avut bani de curent

Anul trecut, firmele debransate de la reteaua Electrica pentru neplata facturilor au fost mult mai numeroase decit in 2008. Numarul persoanelor juridice cu restante de plata la facturile de curent a fost in 2009 cu peste 300% mai mare fata de anul precedent.


Citiţi mai multe în Monitorul de Cluj

Camioanele pot tranzita municipiul Cluj-Napoca doar cu vignetă

Consilierii locali clujeni, întruniţi în şedinţa de ieri, au adoptat 30 proiecte de hotărîri, majoritatea iniţiate de executivul primăriei. Aleşii locali au stabilit printre altele majorarea preţului la biletele RATUC, demolarea gheretelor de pe Canalul Morii din zona Pieţei Mihai Viteazu şi un nou regulament privind atribuirea locurilor de parcare pe raza municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, a fost aprobat modelul de vignetă pe baza căruia şoferii de pe camioane vor putea tranzita municipiul Cluj-Napoca.
Vigneta va putea fi cumpărată de la benzinării, de la unităţi poştale, CEC, de la sediul Primăriei Cluj-Napoca, preţul acesteia fiind în funcţie de tonajul maşinii.
Vigneta se eliberează odată cu prezentarea certificatului de înmatriculare şi dovada plăţii taxei aferente. Pe fiecare vigneta este notată zona de acces (cu excepţia zonei zero - străzi ultracentrale, în pantă sau foarte înguste), numărul de înmatriculare, extrase din legislaţie care trebuie respectate şi eventual dovada plăţii taxei de acces, dar şi numărul de înmatriculare, dovada plăţii taxei aferente greutăţii maxime autorizate a autovehiculului, perioada de valabilitate şi alte menţiuni.

Citiţi mai multe în Făclia de Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite