Revista presei locale: Parcurile din oraş vor avea aparate de fitness

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei locale
Revista presei locale

Municipalitatea intentioneaza să achiziţioneze noi echipamente de joacă, dar şi aparate de fitness care urmeaza să fie montate în parcurile oraşului. Valoarea estimata a investiţiei finantate de la bugetul local se situeaza intre 16,2 milioane şi 32,5 milioane de lei. Licitaţia va vea loc în martie.

Licitatia pentru atribuirea contractului "Echipamente de joaca, piese de schimb, aparate de fitness in aer liber si alte dotari urbane pentru municipiul Cluj-Napoca" a fost deja demarata.
Primaria va incheia un acord-cadru pe o perioada de 24 de luni cu o singura firma care va cistiga licitatia, urmind ca, ulterior, sa fie incheiate contracte subsecvente. Valoarea estimata a investitiei finantate de la bugetul local se situeaza intre 16,2 milioane si 32,5 milioane de lei. Oferta cistigatoare va fi cea mai avantajoasa din punct de vedere economic, pretul ofertei avind o pondere de 95%. Firmele interesate isi pot depune ofertele pina la data de 8 martie, urmind ca licitatia propriu-zisa sa aiba loc o zi mai tirziu.

Mai multe în Monitorul de Cluj

UMF Cluj, vedeta presei străine

Cotidianul “Il Giornale” se teme că tinerii studenţi italieni părăsesc ţara pentru “tărâmul lui Dracula”. Presa franceză a scris şi ea de exodul studenţilor la Cluj.
 La doar câteva zile după ce cotidianul francez “Le Figaro” a publicat un amplu articol despre avalanşa de studenţi francezi care s-au înscris la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”(UMF) din Cluj, ziarul italian “Il Giornale” a publicat, luni, un material privind migraţia studenţilor italieni spre România. 


 Mai multe în Ziua de Cluj

Argos şi Jolidon au mari probleme financiare - întreg sectorul de confecţii e la pămînt

Chiloţi clasici sau tanga, sutiene cu bureţi sau fără, toate aceste articole intime vor fi din ce în ce mai greu de găsit pentru că firmele clujene de lenjerie devin „intime” cu falimentul, insolvenţa şi somaţiile de plată. Argos este în topul datornicilor pe anul trecut, SC Jolidon a avut în 2009 opt procese comerciale pentru neplata diferitelor datorii, iar Leotex, fosta fabrică Flacăra, s-a transformat într-o afacere imobiliară. Sindicaliştii spun că patronii afacerilor din confecţii au mers intenţionat spre faliment pentru că industria uşoară nu aduce bani. În schimb, Gabriel Cîrlig, omul de afaceri care controlează Flacăra, Argos şi Jolidon, spune că „textila” nu va dispărea pentru că România nu se pricepe să producă altceva.

La bilanţul Finanţelor din Cluj pe anul trecut, SC Argos, producătorul de chiloţi şi costume de baie, are datorii de 4,8 milioane de lei. Firma producătoare de lenjerie intimă, Jolidon, a raportat în 2008 datorii de peste 150 de milioane de lei. Flacăra, o societate care activează în domeniul confecţiilor, raporta în urmă cu doi ani datorii la bugetul de stat de peste 400.000 de lei. Toate acestea lucrează în regim lohn şi îl au în comun pe omul de afaceri, Gabriel Cîrlig, care susţine că industria textilă întîmpină doar o perioadă de criză.  

Mai multe în Foia transilvană

Se trece la demolarea clădirilor de pe amplasamentul unde se va ridica Centrul Cultural Transilvania şi Filarmonica de Stat

Municipalitatea clujeană va organiza licitaţie pentru demolarea capabilităţilor militare care au aparţinut unităţii militare de pe B-dul 21 Decembrie 1989 nr.106,  unde urmează să se realizeze obiectivul “Construire Centru Cultural Transilvania şi Filarmonica de Stat”.
Costurile demolării vor fi suportate de la bugetul local, iar documentaţia de atribuire se găseşte la adresa www.e-licitatie.ro. ‘’Este o etapă importantă în punerea în practică a proiectului de edificare a Centrului Cultural Transilvania, iar demolarea va fi urmată de o adaptare a proiectului iniţial pe noul amplasament şi de licitaţia pentru stabilirea constructorului’’, a declarat viceprimarul Radu Moisin.

Mai multe în Făclia de Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite