Revista presei: patronii clujeni, abonaţi la debranşări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2009, numărul agenţilor economici cărora le-a fost sistată energia electrică a crescut cu 300%.  În plină criză, încasările furnizorilor de utilităţi din Cluj au de suferit de pe urma agenţilor economici, mai degrabă decît din cauza consumatorilor casnici.

Deşi resimt din plin efectele crizei, majoritatea clujenilor de rînd fac ce pot şi-şi achită conştiincioşi facturile la utilităţi. Întîietate au plăţile către furnizorii cu risc mare de deconectare. Curentul electric şi gazul sînt printre priorităţile consumatorilor casnici. Ceva mai la urmă sînt lăsate cheltuielile de la bloc, unde perioada de păsuire este mai mare. Furnizorii de utilităţi se plîng în schimb de agenţii economici.
Lovite de criză, din ce în ce mai multe firme clujene adună datorii peste datorii şi întîrzie să-şi achite facturile.

Mai multe în Foaia transilvană



Restaurante noi în centrul Clujului

Fostul local Şepcile Roşii de pe Bulevardul Regele Ferdinand se redeschide în câteva săptămâni. Proprietarul schimbă decorul, direcţia afacerii, numele şi mai amenajează o cafenea pe Eroilor.  Anul a început cu noi schimbări pe piaţa comercială din centrul municipiului Cluj-Napoca. în ultimele săptămâni s-a mai închis o cafenea, dar s-a deschis un restaurant. Şi alţi operatori privaţi se pregătesc de inaugurări.
Proprietarii Coffice au decis închiderea afacerii de pe Bd. Eroilor, aşa că în vitrinele fostei cafenele a rămas acum doar hârtie albă. Aceştia au renunţat şi la un alt local, amenajat în imobilul de birouri Olimpia Business Center (OBC). “Nu mai există cafeneaua de câteva luni, proprietarii au renunţat la contract. Decizia de închidere a cafenelei a fost luată de comun acord: nu a mai mers”, spun reprezentanţii OBC. Societatea care se ocupa de administrarea cafenelelor, Eti Construct, este înregistrată ca fiind activă în domeniul construcţiilor. între recent deschisa Piazzetta, pizzeria din curtea interioară a ABC Ferari, şi restaurantul 4Amici s-a mai închis o cafenea-patiserie. în schimb, peste drum de Teatrul Naţional s-a deschis restaurantul Opera Food & Café, operat de societatea Fresco Food.

Mai multe în Ziua de Cluj



Expozitie de monede si medalii romane


Piese rare din complexul sistem monetar al Imperiului Roman vor putea fi admirate in curind la Cluj, intr-o expozitie realizata de specialisti germani si americani. Portrete si scene de lupta infatisind mari victorii ale imparatilor romani asupra triburilor germanice vor fi expuse la Bastionul Croitorilor, incepind de miine.
     Bastionul Croitorilor va gazdui, intre 12 si 15 martie, expozitia internationala "Roma si Germanicii, fapte si portrete pe monede si medalii romane". Expozitia itineranta este conceputa de specialisti ai Staatliche Münzsammlung München (Germania) si ai Emory University Atlanta (SUA). A avut un succes rasunator in toate marile orase si centre culturale din Europa, Statele Unite si Australia, unde a fost prezentata in ultimii ani. "Publicul clujean va fi surprins placut de raritatea si varietatea pieselor din expozitie, varietate care demonstreaza complexul sistem monetar care functiona in imperiul roman", promit reprezentantii Muzeului National de Istorie a Transilvaniei (MNIT), organizatori ai evenimentului, alaturi de Institutul de Arheologie si Istoria Artei Cluj si de municipalitate

Mai multe în Monitorul de Cluj


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite