Revista presei: Gerul, vinovat de gropile din asfalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei locale
Revista presei locale

Numarul mare de gropi aparute in aceasta iarna pe strazile din Cluj-Napoca este cauzat, potrivit autoritatilor, de temperaturile mult mai scazute inregistrate in comparatie cu iarna trecuta. Primarul Sorin Apostu a facut o comparatie intre temperaturile din aceasta iarna si cele din iarna trecuta.

"In luna decembrie 2008 temperaturile medii au fost cuprinse intre 2 si 5 grade, cu un singur moment de inghet, care a inceput in jurul datei de 22 decembrie si a continuat pina la inceputul lunii februarie 2009. Practic, minimele noaptea au fost timp de 2 luni in jurul a -3 si -4 grade, cu o minima de -12 grade in data de 28 decembrie. La fel, in luna februarie 2009, a mai fost un val de frig, in perioada 22-26, cind temperatura a coborit pina la -11 grade.
Comparativ, in iarna aceasta au fost nu mai putin de 14 puncte de inghet pina in prezent. Conform meteorologilor, o iarna normala are in jur de 4-5 puncte de inghet", a explicat primarul. Astfel, valul de frig din ultimele luni a condus la deteriorarea mai multor strazi, avind un efect direct asupra starii drumurilor


Mai multe în Monitorul de Cluj

Marii investitori se lasă aşteptaţi la Cluj

În acest început de an se pregătesc 12 mici unităţi de producţie, hale, fabrici sau modernizări ale unor structuri, potrivit unui raport al companiei de consultanţă IBC Focus.  Fabricile cuprinse în raportul IBC sunt de dimensiuni medii sau mici şi se află în diverse stadii de proiectare, construcţie sau amenajare. Se adaugă proiecte despre care au apărut informaţii privind posibile investiţii. Tiger Someş are la Dej un proiect de relocare a unei fabrici de hârtie cu polietilenă şi OTK România extinde fabrica de ambalaje flexibile. La Moldoveneşti, Perla Trascăului ridică o fabrică de prelucrare şi îmbuteliere de apă minerală, iar societatea Ioasim Import Export modernizează o brutărie în Cluj-Napoca.

Mai multe în Ziua de Cluj

Proprietarii de case vechi, din instanţă, pe şantier

Deocamdată, reabilitarea clădirilor monumente istorice e un lux pe care clujenii nu şi-l pot permite
Clădirile monumente din centrul istoric se deteriorează, iar eforturile făcute atît de proprietari, cît şi de primărie, par să nu ţină pasul cu ritmul în care acestea se distrug. În plus, noii proprietari nu sînt cu toţii dispuşi să investească timp şi bani în scopuri nobile, cum e cel de a păstra atmosfera Clujului vechi. Cu toate astea, unii clujeni luptă ani buni în instanţă să îşi recupereze imobilele confiscate de statul comunist. Imobile care, odată recuperate, trebuie scoase din mizeria lăsată în urmă de decenii de nepăsare. Zeci de mii de euro sînt necesari pentru reparaţii urgente. Mai mult, ele nu se pot executa în orice fel de condiţii, pentru că aceste clădiri sînt protejate de lege.

Mai multe în Foaia Transilvană

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite