Reţeta anti-cancer a Monicăi Tatoiu făcută praf la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tratamentul care a scăpat-o de cancer pe Monica Tatoiu a fost criticat aspru de una dintre cele mai cunoscute activiste anti-cancer mamar, Stella Hanusz.  Potrivit acesteia, opt femei diagnosticate cu cancer mamar au renunţat la tratamentul medical, după mediatizarea „reţetei-minune” a Monicăi Tatoiu.

Ardeleanca diagnosticată cu cancer la sân în 1996 şi-a început discursul în cadrul unei conferinţe care a avut loc miercuri la Cluj şi care a avut ca scop enunţarea problemelor cu care se confruntă bolnavii de cancer, prin a-i ruga pe cei mai buni specialişti din domeniu, prezenţi la eveniment, să ia atitudine cu privire la mediatizarea „reţetei-minune” a Monicăi Tatoiu.

„Sunt pur şi simplu speriată de ce efecte are mediatizarea <tratamentului-minune> a doamnei Monica Tatoiu. Trebuie să luăm atitudine, pentru că e atât de promovat încât foarte multe lume ia de bun acest tratament”, a declarat Stella Hanusz, preşedintele Asociaţiei Române de Cancer „Destine Comune”.

Aceasta a precizat că tot mai multe femei diagnosticate cu cancer mamar, internate la Clinica de Oncologie din Târgu-Mureş au renunţat la tratamentele medicale grele. „Cunosc opt femei care au renunţat la tratamentul medical, după ce au văzut-o pe doamna Tatoiu la televizor. Nu toate femeile au acelaşi gen de cancer. Fiecare are un anumit sistem hormonal. Tratamentul poate să aducă rău. Tratamentul clasic este unul extrem de greu şi atunci lumea preferă varianta care pare mai uşoară”, a mai spus Stella Hanusz.

Medicul oncolog clujean Nicolae Ghilezan, membru corespondent al Academiei Române, a recomandat ca pacienţii să nu se încreadă în „leacurile băbeşti”, care tratează miraculos cancerul. „Se bazează mult pe ignoranţa pacienţilor care încearcă să facă totul în asemenea situaţii. Dar de multe ei sunt escrocaţi, iar aceste leacuri nu au eficacitate”, a explicat medicul Nicolae Ghilezan.

Stella Hanusz este una din târgumureşencele care au învins cancerul. Mureşeanca a fost operată acum douăzeci ani de cancer de sân şi a decis să ajute şi alte femei aflate în aceaşi situaţie, înfiinţând Asociaţia Română de Cancer „Destine Comune”. De câţiva ani este invitată permanentă în cadrul unor workshopuri la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, unde le vorbeşte studenţilor despre cancerul de sân.

Problemele bolnavilor de cancer au fost dezbătute miercuri, 29 septembrie, în cadrul unei mese rotunde la care au participat reprezentanţi ai Societăţii Române de Cancer din Cluj-Napoca, ai asociaţiei de ajutor familial Asismed, ai Asociaţiei Medicilor de Familie din Cluj, ai Spitalului de Recuperare din Cluj etc.

Reţeta anti-cancer a Monicăi Tatoiu:

- lăptişor de matcă - 4 grame

- miere de salcâm, luată de la Plafar - 1,5 kilograme

- polen măcinat - 300 de grame

- ser fiziologic - 200 mililitri

- tinctură de propolis - 150 de grame

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite