Cluj: Reţeaua de gaz din Apahida revine la judecată la Curtea de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Reţeaua de gaz din Apahida revine la judecată la Curtea de Apel
Cluj: Reţeaua de gaz din Apahida revine la judecată la Curtea de Apel

Cetăţenii se luptă cu sistemul pentru a-şi redobândi proprietatea asupra ţevilor de gaz făcute cadou unei firme străine

Procesul în care „Asociaţia cetăţenilor pentru introducerea gazului G 500 Investment” din Apahida cere recunoaşterea dreptului de proprietate asupra reţelei de conducte din comună se va rejudeca la Cluj.

Înalta Curte de Casaţie şi de Justiţie a admis sptămâna trecută recursul introdus de „Asociaţia G 500 Investment SA” şi în consecinţă a casat soluţia anterioară, trimiţând dosarul spre rejudecare la Curtea de Apel din Cluj.

Membrii asociaţiei se judecă din anul 2005 cu Ministerul Comerţului şi Economiei, pentru ca instanţa să anuleze contractul de atribuire spre exploatare, în mod gratuit a reţelei de conducte, firmei italiene GPL Concordia. Procesul penal al aceleiaşi cauze a fost pierdut în România, dar a fost înregistrat deja pe rolul Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

Vinovăţia recunoscută a fost prescrisă

Cetăţenii care au strâns bani şi au construit singuri reţeaua de alimentare după revoluţie reproşează autorităţilor române faptul că au tergiversat procesul şi nu au dorit să-i pedepsească pe vinovaţi. În cadrul cercetărilor penale, fapta unora din edilii locali s-a prescris, după cum au apreciat procurorii în faza de cercetare a reclamaţiei.

Ioan Hârbea, fostul secretar al Primăriei din Apahida a fost concediat în urmă cu doi ani, după ce a trimis un inventar falsificat al proprietăţilor comunei la Ministerul Comerţului şi Economiei, în care a inclus reţeaua de gaz construită de localnici.

În acest dosar apar şi nume mai importante, pe lângă Ioan Hârbea, secretarul Primăriei şi Ioan Fărcaş, primarul din Apahida fiind reclamaţi fostul senator Iuliu Păcurar, procurorul DNA Florin Maghiar şi fostul avocat al CPL Concordia, deputatul Daniel Buda.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite