Cluj: Un as al Renaşterii predă teatru la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Un as al Renaşterii predă teatru la Cluj
Cluj: Un as al Renaşterii predă teatru la Cluj

Robert Cohen, „părintele” teatrului american, va primi mâine titlul de Doctor Honoris Causa la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Fondatorul departamentului de teatru din cadrul University of California din Irvine a sosit în Cluj-Napoca astăzi, unde va rămâne până vineri. Acesta va susţine şi un workshop cu studenţii clasei de actorie din cadrul Facultăţii de Teatru şi Televiziune a Universităţii Babeş-Bolyai Cluj.

Ceremonia de decernare a titlului va avea loc mâine, de la ora 12.00, în sala „Auditorium Maximum” a Colegiului Academic.

Robert Cohen a fost numit, într-un articol din publicaţia Los Angeles Times „un om de teatru al Renaşterii”. Americanul a mai vizitat România în 2006 şi 2007, când şi-a prezentat montările pe scena Teatrului Naţional din Cluj, la Festivalul Internaţional de la Sibiu şi în cadrul Festivalului Naţional de Teatru de la Bucureşti.

Universitatea americană i-a conferit lui Robert Cohen cel mai înalt titlu onorific, medalia UCI (The UCI Medal), în 1993, şi titlul de Professor Claire Trevor în 2001. În 1999, a primit premiul Career Achievement Award in Academic Theatre conferit de Association for Theatre in Higher Education.

Aici, Cohen a regizat peste şaptezeci de spectacole de teatru, piese contemporane şi texte clasice, muzicaluri, producţii experimentale şi operă. În afara campusului, profesorul regizează frecvent spectacole pentru Festivalurile Shakespeare din Utah şi Colorado, precum şi numeroase spectacole la Stages Theatre Center din Hollywood, Summer Repertory Theatre din Santa Rosa, Image Theatre din Boston, Theatre 40 din Beverly Hills şi Focused Program in Medieval Drama din Irvine.

Pe lîngă  cursurile lui de la Unversity of California, Robert Cohen este master teacher la Actors’ Center din New York City şi ţine frecvent conferinţe sau conduce workshop-uri în Statele Unite şi în numeroase alte ţări, precum Coreea de Sud, China, Ungaria, Finlanda, Estonia, Suedia, Costa Rica, Hong Kong, Australia şi România.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite