INTERVIU Renan Garcia, mijlocaş CFR Cluj: „N-am auzit de Hagi şi Chivu, doar de Mutu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brazilianul venit în această vară în Gruia e pariul patronului Arpad Paszkany pentru noul sezon. Renan Garcia (25 de ani), stângaciul cu şut năprasnic venit în această vară de la Beira Mar, a dezvăluit amănunte inedite despre acomodarea cu viaţa din România.

„Adevărul": Ce ştiai despre România înainte să vii la Cluj?

Renan Garcia: Nu foarte multe, noroc cu internetul! Când am aflat despre interesul celor de la Cluj, am navigat pe internet şi am aflat tot ce trebuia, doar nu veneam aşa, fără să ştiu unde ajung!

Cunoşteai fotbalul din România?

Deloc!

Nici de Hagi, Mutu, Chivu nu auzisei?

Nu ştiu cine sunt Hagi şi Chivu. De Mutu am auzit, cine n-a auzit de el? E o vedetă internaţională, un fotbalist foarte valoros!

Clujul îţi place?

Da, din prima zi mi-a plăcut, că este un oraş foarte liniştit, iar oamenii sunt deschişi. Dacă opresc pe cineva pe stradă să întreb ceva, mă ajută imediat! Mai rar aşa ospitalitate.

Ai învăţat cuvinte în limba română?

Ştiu doar să zic „bună ziua", „noapte bună" şi să comand la restaurant spaghete şi pui. N-am mâncat în viaţa mea spaghete mai bune ca aici!

Din ce ai văzut până acum, cum ţi se pare fotbalul din Liga 1?

Este un campionat puternic. Mi-au zis băieţii de când am venit că se joacă tare, am simţit-o pe pielea mea. Oricum, după ce am văzut în primele meciuri, suntem favoriţi să luăm campionatul!

Antrenorul Jorge Costa cum ţi se pare?

Ştiu că s-a spus despre el că e un tip dur, dar nu e deloc aşa. E uneori mai sever atunci când vine vorba de antrenamente, în rest, este un om jovial, deschis, face multe glume.

Dincolo de gazon, v-a impus un program?

Nu, nu s-a pus problema. Nu-mi pierd nopţile. Nu-mi plac cluburile, discotecile, prefer să dorm.

Vorbeşte zilnic cu familia din Brazilia

Renan este foarte ataşat de familia sa, cu care comunică în fiecare zi: „Fratele meu are un băiat în vârstă de 3 ani. El este febleţea mea. Stau zilnic ore bune pe internet, pe Skype, pentru a vorbi cu ei".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite