Remarul 16 februarie va produce şi vinde trenuri de mare capacitate, în parteneriat cu Bombardier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Remarul 16 Februarie Cluj-Napoca anunţă că a încheiat un acord cu Bombardier Transport – Franţa pentru cumpărarea unei licenţe pentru producerea familiei de trenuri de mare capacitate (AGC, după prescurtarea în franceză).

Prin acordul încheiat cu Bombardier Transport - Franţa, compania Remarul 16 Februarie va deţine, în primă fază, exclusivitate în producerea şi comercializarea AGC în ţările din sud-estul Europei: România, Grecia, Bulgaria, Croaţia, Serbia şi Muntenegru, urmând ca, în funcţie de evoluţia parteneriatului, acesta să fie extins.

În Franta se află în circulaţie peste 600 de astfel de trenuri produse doar în ultimii 5 ani. AGC reprezintă noua generaţie de trenuri regionale, proiectate pentru a îndeplini nevoile curente de dezvoltare a transportului pe cale ferată urban şi intercity. AGC este disponibil în mai multe variante: electrică, diesel sau hibrid.

Capacitatea de transport variază de la 160 la 220 de locuri în funcţie de numărul de vagoane şi designul interior modular. AGC poate atinge o viteză de 160 de km pe oră. Datorită structurii articulate, dispune de spaţii largi de intercomunicaţie şi de podea joasă continuă.Toate acestea înseamnă un acces bun pentru călători, o trecere uşoara dintr-un vagon în altul şi, de asemenea, asigură panoramarea şi confortul pentru pasageri.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite