Regizorul Andrei Şerban: „Niciodată nu am făcut un film adaptat pentru teatru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regizorul Andrei Şerban, după repetiţie
Regizorul Andrei Şerban, după repetiţie

Regizorul Andrei Şerban, care montează la Teatrul Maghiar din Cluj piesa „Strigăte şi şoapte", după filmul omonim al lui Ingmar Bergman, spune că este prima dată când adaptează un film pentru teatru.

„De obicei îmi place, în teatru, să îmi creez mie însumi obstacole, să fac lucruri pe care nu le-am făcut înainte şi pe care nu ştiu să le fac. Niciodată nu am făcut un film adaptat pentru teatru. Toată viaţa mea am vrut să fac un film, dar nu am avut încă şansa şi atunci, din frustrare, adaptez un film în teatru. Unul dintre idolii mei este Ingmar Bergman, pentru că este un regizor extraordinar, de o sută de mii de ori mai bun decât mine şi atunci vreau să învăţ de la el şi vreau să învăţ încercând să-l copiez, să adaptez în teatru acest film, «Strigăte şi şoapte», care este unul din cele mai mari filme cult din istoria cinematografului", a declarat Andrei Şerban pentru Mediafax.

Regizorul a precizat că Bergman este el însuşi personaj în piesa de teatru.

„Bogdan Zsolt va interpreta rolul lui Bergman, este un personaj care repetă cu actriţele înaintea turnării filmului şi este, de fapt, şi o conversaţie despre ceea ce este teatrul, despre relaţia între regizor şi actori, ca şi cum am intra în munca interioară, în procesul interior de creaţie al artiştilor. Sunt foarte fericit să lucrez aici, ne înţelegem aproape fără vorbe, ne înţelegem prin strigăte şi şoapte, e foarte interesant pentru că vom vedea reacţia publicului, vom avea repetiţii deschise cu publicul, îmi place întotdeauna înainte de premieră să verific reacţia publicului", a menţionat el.

Adaptarea capodoperei cinematografice a lui Ingmar Bergman „Strigăte şi şoapte", în regia lui Andrei Şerban, va avea premiera în 24 ianuarie, la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Premiera spectacolului din 24 ianuarie va fi precedată, în perioada 20-23 ianuarie, de patru repetiţii cu public. Spectacolele vor fi supratitrate în limba română. Producţia este interzisă tinerilor sub 18 ani, iar biletele sunt puse deja în vânzare la casieria Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, la preţ de 20 de lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite