VIDEO Regizoarea Raluca David, singurul clujean selectat la „Berlinale Talent Campus“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizoarea Raluca David, absolventă a Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul UBB, este unul dintre cei 24 de cineaşti selectaţi, din 4.300 de aplicaţii, la cea de-a zecea ediție a programului de training „Berlinale Talent Campus" în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin 2012.

Raluca David va participa, între 11 şi 16 februarie, la unul dintre cele opt programe de trainig, program numit „Campus Studio", cu filmul său de debut - „Gobbel", produs de Cristian Hordilă. „Campus Studio" este un training intensiv de producție şi editare în cadrul căruia participanții au ocazia să-şi perfecţioneze filmele aflate în etapa finală de producție având ca îndrumători profesioniști din domeniul cinematografic. „Berlinale Talent Campus este cel mai bun training de talente din Europa. Se adună doar elita din domeniul cinematografiei", susţine Cristian Hordilă. Regizoarea clujeană este unul dintre cei 24 de cineaşti selectaţi din 4.300 de aplicaţii depuse pentru acest training, din 137 de ţări.

Trailerul filmului „Gobbel“

Filmul „Gobbel“ redă povestea unui german sas, care, după mai bine de 60 de ani, se întoarce acasă, în România pentru a-și petrece ultima perioadă a vieții sale. Este prins însă în tradițiile și obiceiurile românești legate de înmormântare în cel mai ironic mod posibil. Pelicula s-a turnat în satul Dorolea, din județul Bistrița-Năsăud şi s-a bucurat deja de două premii pentru „Cel Mai Bun Scurtmetraj“ acordat la Festivalului Internațional de Film Comedy (Cluj) şi pentru „Cel Mai Bun Film“ în cadrul competiției „Open Society Shorts“ (București).

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite