Cluj: Concert de muzică clasică de excepţie la Biserica Reformată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Concert de muzică clasică de excepţie la Biserica Reformată
Cluj: Concert de muzică clasică de excepţie la Biserica Reformată

În jur de o sută de muzicieni din toată lumea vor susţine un concert, în această seară, la Biserica Reformată de pe strada Mihail Kogălniceanu.

Acesta va începe la ora 18.30, preţul unui bilet fiind de 20 de lei. Ca un omagiu adus compozitorului Joseph Haydn, de la a cărui moarte se împlinesc 200 de ani, prima ediţie a proiectului „Oratorium” este dedicată compozitorului austriac. Muzicienii vor susţine un concert extraordinar, oratoriul „Creaţiunea”, una dintre cele mai cunoscute opere ale lui Haydn.

Muzicieni din toată lumea

Orchestra este condusă de dirijorul Delta David Gier, dirijor al New York Philharmonic's Young People's Concerts şi Phoenix Symphony, soprana va fi Georgeta Stoleriu, tenor Timothy Bentch, bas Kovacs Istvan şi maestru de cor Kenneth Tucker, unul dintre organizatori, împreună cu Fundaţia Jubilate şi Asociaţia Crescendo International.

Printre artişti se mai numără şi Ellen Rose, prim-violistă la Dallas Symphony, violonistul David Danel de la Filarmonica din Praga, Irena Rieband, prim-cornist la Orchestra Filarmonică din Sudecka, Polonia, şi elveţianul Cristof Metz la contrabas.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite