Reforma MAI la Cluj: bucătarii și mecanicii au fost transformați în jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmi
Jandarmi

15 jandarmi au câștigat procesul împotriva Inspectoratului de Jandarmi Cluj, după ce au fost disponibilizați cu ocazia restructurărilor făcute anul trecut. Ei spun că în ciuda hotărârii instanței, nu au fost repuși pe funcțiile inițiale, ocupate de ofiţeri tehnici, adică bucătari, mecanici, zugravi, care au avut pile.

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj (IJJ) a fost dată în judecată anul trecut de 15 jandarmi, după ce aceştia au fost trecuţi în rezervă, cu ocazia restructurărilor făcute în iunie 2011. Tribunalul Cluj le-a dat câştig de cauză şi a obligat unitatea să-i reangajeze pe aceleași posturi, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

„Un număr de 43 de jandarmi, subofiţeri operativi, au fost trecuţi în rezervă când au avut loc restructurările din iunie 2011. Doar 15 dintre noi am acţionat în instanţă conducerea IJJ Cluj, iar Tribunalul Cluj ne-a dat câştig de cauză şi a dispus suspendarea actelor de trecere în rezervă . Am fost reangajaţi, dar în loc să ne pună pe funcţii ne-au pus la dispoziţia comandantului unităţii timp de trei luni. Punerea la dispoziţie este o posibilitate în cadrul unităţilor militare, dacă ai făcut ceva greşit. Noi nu am făcut absolut nimic", a declarat, sub anonimat, unul dintre jandarmii care au câştigat procesul cu IJJ Cluj.

Alba - neagra cu repunerea în funcţii

Acesta a mai precizat că prin această decizie, şefii Inspectoratului de Jandarmi sperau ca după trecerea celor trei luni vor putea să-i dea afară din nou.

"Conducerea unităţii, prin generalul Aurel Litan, Eugen Pop şi Doru Popescu, a încălcat toate ordinele militare plus decizia instanţei. Au sperat că după trei luni ne vor da iarăşi afară. Am redeschis un alt proces pe care l-am câştigat şi din nou au fost obligaţi să ne repună pe funcţiile deţinute anterior", a mai precizat jandarmul.

Zugravii, instalatorii, bucătarii şi mecanicii au devenit jandarmi

Jandarmii clujeni acuză conducerea IJJ Cluj că mai mulţi subofiţeri tehnici au fost mutaţi ilegal în iunie 2011 pe funcţiile celor de la Ordine Publică şi Pază şi au fost scutiţi de evaluările pe care fiecare angajat trebuia să le facă.

„Mai mulţi ofiţeri tehnici au trecut pe operativ, adică bucătarul, mecanicul auto, zugravul, fochistul sau instalatorul unităţii au trecut pe posturile noastre de ofiţeri operativi. Ei au fost numiţi pe locurile noastre, pe când noi am dat examen să ocupăm acele posturi. Sunt oamenii lor, îi folosesc, de asemenea, să le zugrăveasca casa personală sau să le repare diferite chestii. Ne-au ocupat posturile şi bineînţeles că nu îi vor da afară, de accea am decis să ne adresăm şi Tribunalului Militar. Ce se întâmplă acuma acolo nu mai are nicio legătură cu o unitate militară, este o încrengătură de pile, un grup mafiot", a mai precizat bărbatul.

Conducerea IJJ Cluj: "Funcţiile lor au fost radiate, au fost angajaţi pe posturi echivalente"

Contactată de reporterii Adevărul, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, a explicat că în urma restructurărilor de anul trecut posturile acestor jandarmi au fost radiate şi acele funcții nu mai există în organigrama unităţii.

„Ei au fost încadraţi pe funcţii echivalente celor pe care le-au ocupat. Funcţiile lor au fost radiate. Aceleaşi funcţii nu mai există, nu mai aveam cum să-i încadrăm pe ele. Ei nu au pierdut nimic. Noi respectăm întru totul hotărârea instanţei", a explicat Mariana Tecar, purtător de cuvânt la IJJ Cluj.

Întrebată dacă se confirmă faptul că bucătarii, şoferii, zugravii sau instalatorii au luat locul ofiţerilor operativi aceasta a declarat: „Nu avem nimic de adăugat".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite