UPDATE Înalta Curte a decis: Apostu rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Apostu, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. FOTO: Dorin Constanda
Sorin Apostu, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. FOTO: Dorin Constanda

Primarul Clujului, Sorin Apostu, rămâne în arest pentru acuzaţia de luare de mită în formă continuată, au decis astăzi magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

UPDATE 19.20 Primarului municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, rămâne în arest, a decis definitiv, luni seara, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a respins recursul edilului împotriva hotărârii anterioare a Curţii de Apel Cluj, care a emis un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele său.

Aceeaşi decizie a fost luată de instanţa supremă şi în cazul omului de afaceri Călin Stoia.

Călin Stoia a fost prezentat azi în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

UPDATE ORA 16.40  Avocaţii lui Sorin Apostu şi ai lui Călin Stoia şi procurorul DNA şi-au încheiat pledoariile. Rămâne ca judecătorii să delibereze. „Interesul meu este să se facă lumină în acest caz“, a declarat Apostu.

UPDATE ORA 14.50 
Sorin Apostu şi-a încheiat declaraţia, a luat cuvântul avocatul acestuia, Gheorghiţă Mateuţ. Acesta a arătat că Liviu Neag, directorul RATUC, nu a fost audiat în acest dosar, pentru a se verifica veridicitatea declaraţiilor Aspaziei Droniuc cu privire la asigurarea parcului auto al RATUC.

UPDATE ORA 14.30 
Apostu a arătat că a apelat la Lucian Pop pentru upgradarea softului, nu pentru schimbarea IMEI-ului telefonului, cum susţin procurorii DNA.

De asemenea, Sorin Apostu a declarat că nu a deţinut atribuţii pentru emiterea abonamentelor stradale pentru producătorii agricoli.

UPDATE ORA 14.20  Apostu susţine că, din cele 17 telefoane găsite la domiciliul său în timpul percheziţiilor efectuate de DNA, doar patru erau funcţionale, cu cartele: două îi aparţineau lui şi alte două, soţiei. „Nu sunt colecţionar de telefoane mobile. Telefoanele noi le aveam în urma unor promoţii sau bonusuri ale operatorilor de telefonie mobilă“, a declarat Sorin Apostu.

În ce priveşte excursiile în Dubai, Grecia şi Austria, Sorin Apostu a negat că Simion Mureşan le-ar fi plătit. Apostu a susţinut că el însuşi a achitat contravaloarea acestor excursii.

UPDATE ORA 14.10 
Sorin Apostu neagă acuzaţiile formulate împotriva sa şi susţine, în faţa magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că nu a avut niciun fel de calitate în cadrul licitaţiei în ce priveşte atribuirea contractului privind ridicarea gunoiului menajer în municipiul Cluj-Napoca.

Apostu a afirmat că niciodată nu a fost rugat de Călin Stoia să intervină pentru rezolvarea intereselor unor oameni de afaceri.

UPDATE ORA 13.58 
Primarul Clujului, Sorin Apostu, şi-a exprimat dorinţa de a mai da o declaraţie. El susţine, acum, că nu ştia că Aspazia Droniuc avea contracte cu regiile subordonate Primăriei Cluj-Napoca. De asemenea, Apostu a declarat că, până la începerea anchetei, nu a avut cunoştinţă de faptul că Aspazia Droniuc a semnat un contract de consultanţă cu soţia sa, Monica Apostu.

În plus, Apostu a arătat că soţia sa îşi desfăşura activitatea prin care oferea consultanţă la domiciliu. „Eu ajungeam târziu acasă“, a motivat primarul de Cluj.

UPDATE ORA 13.45 
Sorin Apostu şi Călin Stoia, ambii arestaţi preventiv, au fost conduşi în sala de judecată. Urmează să înceapă şedinţa.

Recursul este programat să înceapă la ora 13.00. Tot astăzi va fi judecat şi recursul formulat de avocaţi în cazul omului de afaceri Călin Stoia, arestat în aceeaşi zi cu Sorin Apostu. Acesta este acuzat de dare de mită.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite