Rectorii UMF din ţară: medicina de urgenţă nu trebuie să fie obiect de dispută între politicieni şi experţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rectorii UMF au lansat, anul trecut, la  Cluj-Napoca, cartea „Book des ECN“ pentru studenţi (foto: arhivă)
Rectorii UMF au lansat, anul trecut, la Cluj-Napoca, cartea „Book des ECN“ pentru studenţi (foto: arhivă)

Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România (AUMFR) atrage atenţia factorilor de decizie în domeniul sănătăţii să trateze cu responsabilitate maximă schimbările legislative pe care le vor face în asistenţa medicală pentru urgenţă majoră.

„Suntem deschişi şi încurajăm dezvoltarea asistenţei medicale private în România, dar nu recomandăm ca urgenţa majoră să fie obiect al concurenţei pe piaţa serviciilor de sănătate, întrucât aduce deservicii imense siguranţei pacientului", se arată într-un comunicat semnat de toţi rectorii universităţilor de medicină şi farmacie din ţară.

AUMFR  mai susţine că sănătatea nu trebuie să fie un obiect de dispută între politicieni şi experţi. „Acest domeniu al practicii medicale nu trebuie să fie obiect de dispută între politicieni şi experţi. Decidenţii politici trebuie să îşi asume opiniile experţilor rezultate dintr-o practică medicală dovedită. Prevederile legislative trebuie să reflecte grija pentru siguranţa pacientului şi creşterea şansei la viaţă", se mai specifică în acel comunicat.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite