Record mondial stabilit la Cluj. 210 pui prăjiţi într-o singură tigaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recordul mondial la prăjit pui a fost stabilit azi de o echipă de 20 de bucătari, care au reuşit să prăjească, în două ore, 210 pui într-o singură tavă, de 15 metri pătraţi. Clujenii s-au îmbulzit să guste o bucată de pui-record.

Recordul a fost stabilit azi, în cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber desfăşurat la Cluj-Napoca şi omologat de Ramona Niţă, un reprezentant al World Records Academy, prezent la locul evenimentului.

Niţă i-a înmânat certificatul de atestare a recordului şi medaliile meastrului bucătar clujean Tibi Kiss Budai şi echipei acestuia, care a ajutat la prăjirea celor 840 de porţi de pui.

Pentru prăjirea cărnii într-o tavă de 15 mp pătraţi, adusă din Bulgaria, au fost folosiţi 50 de litri de ulei, 25 de butelii cu gaz amplasate sub tavă şi 3 kilograme de condimente. Puii au fost stropiţi cu un sos special preparat din 2 kilograme de trufe, care au costat aproximativ 2000 de euro.

"Pentru ca recordul să fie omologat am urmărit să fie respectată cantitatea de pui anunţată, am măsurat temperatura puiului, ca să ne asigurăm că este prăjit şi să se consume 90% din cantitatea de pui prăjită", a explicat Ramona Niţă.

Clujenii care au asistat la eveniment s-au îmbulzit la final pentru a putea mânca o bucată de carne de "pui de Cartea Recordurilor".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite