Record de spectatori la Operă de ziua îndrăgostiţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1000 de spectatori, majoritatea cupluri tinere au urmărit în această seară baletul Lacul Lebedelor la Opera din Cluj.

Peste 1000 de spectatori, majoritatea cupluri tinere au urmărit în această seară baletul Lacul Lebedelor la Opera din Cluj.

Tinerii au fost atraşi atât de celebra poveste de dragoste pusă pe muzică de Ceaikovski, în urmă cu peste 130 de ani, cât şi de posibilitatea petrecerii acestei zile într-o ambianţă plăcută. Ei au umplut până la refuz toate locurile disponibile ale sălii, inclusiv la ultimul nivel.

Acţiunea piesei este inspirată după o veche legendă. Prinţesele fermecate şi transformate de un vrăjitor în lebede pot fi dezlegate de vrajă doar de iubirea puternică a unui prinţ.

Rolurile principale au fost asigurate de prim balerinii Operei Naţionale din Bucureşti Adina Tudor (Odette şi Odille) şi Ovidiu Matei Iancu (prinţul siegfried). Tot din Bucureşti a venit şi Ovidiu Chiţan, interpretul bufonului. Lucian Băcoiu a interpretat rolul vrăjitorului Rothbart.

Orchestra a fost dirijată de Adrian Morar, coregrafia a fost asigurată de către Adrian Mureşan iar scenografia de către Andrei Şchiopu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite