Record culinar la Cluj: 1.500 de porţii de tocăniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

30 de bucătari, în frunte cu şeful lor, Tiberiu Kiss, au stabilit astăzi, la Cluj, un nou record culinar. Recordul a fost omologat de reprezentanţi ai World Association of Chefs Societies, cea mai importantă asociaţie mondială a bucătarilor.

190 de kilograme de pulpă de porc, 50 de kilograme de ceafă, 40 de kilograme de ardei, 50 de roşii, la care s-au adăugat 10 kilograme de vinete, 20 de kilograme de dovlecei, două kilograme de sare şi condimente. Iată ingredientele pe care le-a folosit bucătarul-şef Tiberiu Kiss, în parcarea centrului comercial Polus din Cluj, pentru a prepara delicioasa mâncare cu origini greceşti, stifado. La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţi ai World Association of Chefs Societies, care au omologat recordul.


image

Potrvit bucătarului-şef Tiberiu Kiss, stifado aduce foarte mult a tradiţionala tocăniţă românească cu carne şi legume. „Singurul lucru pe care l-am schimbat faţă de reţeta originală este că am înlocuit carnea de viţel cu cea de porc", a spus Kiss. Pentru a găti impresionanta cantitate de stifado, pe bucătarul-şef l-au ajutat nu mai puţin de 30 de bucătari. „Tava a fost adusă, la comandă, din Bulgaria, pentru că nu am găsit pe nimeni în ţară care să poată onora cerinţele noastre. Sub tavă au fost amplasate câteva zeci de arzătoare, legate de butelii", a explicat Kiss.


image

Cele 1.500 de porţii de stifado le-au fost împărţite clujenilor veniţi cu mic, cu mare, în parcarea Polus Center, pentru a participa la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber.

Tot astăzi, bucătarii restaurantului Memo 10 din Cluj-Napoca au gătit, în aer liber, un cârnat gigant, de un metru diametru, pe care l-au împărţit celor prezenţi. „Cârnatul, dintr-o singură bucată, a cântărit vreo 15 kilograme  şi a fost făcut din piept de porc",a spus Gelu Vişan, directorul rastaurantului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite