Recensământ cu surprize

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recenzorii, obligaţi să afle CNP-ul. FOTO: Arhivă
Recenzorii, obligaţi să afle CNP-ul. FOTO: Arhivă

În primele şase zile de recensământ, la Cluj-Napoca, au fost luate în evidenţă peste 180.000 de persoane. Potrivit datelor centralizate, locuitorii din Floreşti sunt la coada clasamentului.

În municipiul Cluj-Napoca, recensământul a fost realizat în proporţie de 54,48 procente, adică au fost luate în evidenţă 186.289 de persoane şi 75.732 de locuinţe. În clasamentul judeţean, municipiul Turda este pe primul loc, unde recenzorii au realizat 63,7 la sută din totalul locuinţelor şi persoanelor. În Câmpia Turzii recensământul a fost realizat în proporţie de 57,02%, în timp ce în Juedin recenzorii au realizat doar 48,4% din totalul locuinţelor aflate în evidenţă. Localităţile rurale cu cel mai scăzut procent realizat din recensământ sunt: Floreşti - 49,94%, Călăţele - 49,07 la sută şi Palatca - 46,8 la sută.

Locuinţele improvizate le dau dureri de cap recenzorilor

În Cluj-Napoca, recensământul a scos la iveală faptul că în mai multe blocuri oamenii locuiesc în apartamente improvizate în garaje sau poduri. „Recenzorii au intrat în blocuri şi au constatat că găsesc locuinţe amenajate în garaje sau cu pod neconstruibil", susţine primarul Sorin Apostu. În aceste cazuri oamenii sunt luaţi în evidenţa recenzorilor, însă primarul subliniază faptul că dacă în cartea funciară scrie „dependinţe", pe toată perioada de existenţă a CF-ului aceasta va figura ca atare.

CNP-ul e, din nou, obligatoriu

După câteva zile în care populaţia nu a fost obligată să-şi declare codul numeric personal, autorităţile s-au răzgândit. Preferctul Florin Stamatian spune că în judeţul Cluj nu există o statistic vizavi de numărul celor care nu şi-au declarat CNP-ul, dar că din câte ştie numărul este destul de mic. În aceste cazuri, recenzorii vor reveni la finalul campaniei pentru solicitarea codului numeric personal. „Vom încerca şi zilele acestea să recuperăm ce putem recupera. O să apelăm şi la telefoane şi vom trimite recenzorii înapoi, să discute cu cetăţenii", explică Codrea Pop, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite